Handboek rouw, rouwbegeleiding, rouwtherapie

tussen presentie en interventie

 
 

gebonden: € 49.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492011039, 704 blz., September 2014
Formaat: 25.6 (h) x 19.4 (b) x 4.2 (d) cm. Gewicht: 1379 gram.

Uitgever: Witsand Uitgevers bvba

redactie: Johan Maes; Harriette Modderman

beschrijving

Dit Handboek Rouw, Rouwbegeleiding, Rouwtherapie slaat een brug tussen de wetenschappelijke theorievorming en de ervaringen en toepassingen binnen de praktijk. Met zo'n vijftig auteurs uit Nederland en Vlaanderen en meer dan veertig hoofdstukken biedt het een schat aan informatie en inspiratie voor wie rouwenden helpt in de praktijk. In het eerste deel wordt een stand van zaken opgemaakt van de actuele inzichten en uitdagingen op het vlak van rouw. In het tweede deel wordt het nieuwe, integratieve model van rouw vanuit diverse therapeutische perspectieven bekeken. In het derde deel wordt rouw uitgewerkt binnen specifieke thema's, doelgroepen en interventies.
Over de opzet van het Handboek: "Vooral moeten wij, onderzoekers en hulpverleners, met groot respect luisteren naar de verhalen van de rouwenden
zelf, want zij kunnen ons het best leren of en hoe ze geholpen willen worden in vaak complexe rouwprocessen die hun leven hypothekeren. Het is dan ook onze grootste bekommernis met dit handboek hulpverleners maar ook opvoeders, zorgverstrekkers, beleidsmensen warm te maken voor een betere opvang van rouwenden in een maatschappij die hen op dit vlak vaak in de kou laat staan."
- Johan Maes & Harriëtte Modderman
Johan Maes is rouwtherapeut en trainer. In 2007 bracht hij al een synthese van
het belangrijkste wetenschappelijke onderzoek in het handboek Leven met gemis
en in 2009 met het publieksboek Ze zeggen dat het overgaat. Hij is verantwoordelijk voor de opleiding Verlies- en rouwconsulent van de Artevelde Hogeschool in Gent en de opleiding Rouwtherapie van de Faculteit Mens en Samenleving. Hij is ook hoofd academie van het Landelijk Steunpunt Rouw en verantwoordelijk voor het opleidingsaanbod op het vlak van verliesbegeleiding en rouwtherapie. Hij heeft een eigen praktijk in Gent (www.johanmaes.co).
Harriëtte Modderman is vrij gevestigd psychosociaal therapeut (www.
minskenwurk.nl) en heeft zich gespecialiseerd in ambulante rouw- en verliesbegeleiding, bij de mensen thuis, binnen een grote onderwijsinstelling en een uitvaartonderneming. Ze is procesbegeleider bij het Landelijk Steunpunt Rouw en is verbonden aan de stichting 'Doe mij maar een nieuwe toekomst', waar ze mee de module Onderwijs RouwZorger heeft ontwikkeld. Ze staat ook mee aan de basis van Integraal VerliesManagement (ivm)® en de hieraan verbonden post-hbo-wo
leergang Integraal VerliesManagement, tussen begrenzing en erkenning.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.