Hart voor de dokter

Met zelfcompassie aan het werk

Marga Gooren; Mila de Koning

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Hart voor de dokter

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492004895, geïllustreerd, 232 blz., February 2020
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 377 gram.

Uitgever: Warden Press

trefwoorden: artsen mindfulness zelfcompassie zelfhulp

beschrijving

Als arts heb je een verantwoordelijke baan met hoge werkdruk. Je bent heel betrokken en werkt hard om goede zorg te kunnen verlenen. Maar hoe goed zorg je voor jezelf? Hoe voorkom je dat je opbrandt?


Dit boek laat zien waarom dokters worstelen en wat daarvan de gevolgen zijn, zowel voor de dokter als de patiënt. Het toont, onderbouwd met wetenschappelijk onderzoek, aan waarom zelfcompassie het perfecte antidotum is tegen de stress die dokters dagelijks ervaren. Pijn en lijden zijn nu eenmaal onderdeel van het vak. En de gezondheidszorg staat onder druk. Zelfcompassie helpt artsen hier op een gezonde manier mee om te gaan.


Hart voor de dokter is het eerste boek over zelfcompassie dat speciaal is geschreven voor artsen. Marga Gooren en Mila de Koning leggen op een praktische, heldere en toegankelijke manier uit hoe je kunt werken met zelfcompassie. Zelfcompassie leert je milder voor jezelf te zijn. Beter om te gaan met moeilijke emoties en lastige relaties. Stil te staan bij je eigen behoeftes en grenzen aan te geven. Zodat je met meer plezier en voldoening kunt werken en leven!Marga Gooren werkte tien jaar als huisarts en coacht en traint sinds 2010 artsen op het gebied van veerkracht, zelfzorg en werkplezier.


Mila de Koning was werkzaam binnen verschillende functies in de GGZ. Sinds 2009 is zij mindfulness- en zelfcompassietrainer, -opleider en supervisor.


Samen geven zij zelfcompassie- en mindfulnesstrainingen aan artsen.Hart voor de dokter biedt veel stof tot nadenken en oefeningen om meer compassie met jezelf te hebben en daardoor met plezier en inzet te kunnen blijven dokteren in een hectische samenleving.' - Henriëtte van der Horst, huisarts, hoogleraar huisartsgeneeskunde Amsterdam UMC‘Ik geloof dat dit boek werkplezier en geluk zal verhogen en op termijn uitval kan voorkomen. Uiteindelijk komt dit de zorg voor de patiënt ten goede. Ik beveel Hart voor de dokter dan ook van “harte” aan.’ - Tristan van Doormaal, neurochirurg‘Beide schrijvers hebben een karrevracht aan ervaring met het onderwerp en leveren een boek af dat eigenlijk voor iedere dokter verplichte literatuur zou moeten zijn!’ - Bart Timmers, huisarts(-opleider)


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.