De veerkrachtige professional

Het hoe en waarom van de succesvolle kennisbroker

Willem Verbeke; Dave Teeuwsen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
De veerkrachtige professional

paperback/ gebrocheerd: € 20.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789492004659, 160 blz., October 2018
Formaat: 23.0 (h) x 15.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 280 gram.

Uitgever: Warden Press

trefwoorden: carrière professionals veerkracht zelfontwikkeling

beschrijving

In dit boek presenteren Willem Verbeke en Dave Teeuwsen de theoretische grondslagen voor het ontwikkelingsmodel van de succesvolle professional van ExploreMe.eu.

Dit holistisch model stelt dat succesvolle professionals handelen als kennisbroker. Ze zijn in staat met de kennis of ervaring die ze met bestaande klanten hebben opgedaan, indringende gesprekken te voeren met nieuwe klanten. Op basis daarvan kunnen ze innovatieve oplossingen aanreiken. Dit vraagt echter veerkracht van de professional, omdat innovatief zijn impliceert dat je je eigen kennis altijd ter discussie stelt.

Innovatieve professionals krijgen meer aandacht in de maatschappij, waardoor ze een hogere positie verwerven op de long tail. Hoe hoger iemand op de long tail staat, hoe meer andere professionals of klanten met hem of haar van gedachten willen wisselen. Het betekent ook dat ze met bekendere klanten kunnen werken en meer geld kunnen verdienen met hun opdrachten. Het verwerven van een goede positie op de long tail is de ultieme carrièredoelstelling van de succesvolle professional.

Een professional ontwikkelt veerkracht omdat hij in staat is zijn capaciteiten te ontwikkelen en flexibel te activeren. Verder realiseren succesvolle professionals zich ook ten diepste waarom ze hun carrièredoelen nastreven: ze willen hun verschillende behoeften bevredigen en managen hun hechtingsstijl. Daarbij maken ze ook keuzes tussen energiebronnen en energievreters binnen hun onderneming. Tot slot zorgen ze goed voor hun mentale en fysieke gezondheid.

Professor Willem Verbeke Ph.D. is professor Sales en Account Management aan de Erasmus School of Economics, Rotterdam. Tevens is hij mede-eigenaar van Professional Capital, Rotterdam. Dave Teeuwsen is Masterstudent Behavioural Economics aan de Erasmus School of Economics.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.