De Netter collectie Ademhalingsstelsel

van medische illustraties

David A. Kaminsky

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Netter collectie Ademhalingsstelsel

paperback/ gebrocheerd: € 89.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491984266, geïllustreerd, 640 blz., August 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Esculaap Media B.V.

serienaam/reeks: De Netter Collectie van Medische Illustraties

bewerkt door: Sander de Hosson

illustrator: Frank H. Netter; Carlos A.G. Machado

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDe medische illustraties van dr. Frank Netter oogsten, zelfs jaren na zijn dood, veel lof van artsen uit de hele wereld. Hij wordt gezien als de belangrijkste medische illustrator van het menselijk lichaam en de werking ervan.

Zijn prachtige illustraties zijn gebundeld in een collectie van 8 delen, elk toegewijd aan een specifiek stelsel van het menselijk lichaam. Deze serie kreeg de naam 'The Netter Collection of Medical Illustrations' en is een echte klassieker geworden die nog steeds dagelijks door duizenden medici en studenten wordt geraadpleegd.

Sinds het verschijnen van de eerste uitgave in 1948 is er nog nooit een Nederlandse editie verschenen. Na ruim 65 jaar komt hier echter verandering in met de uitgave 'De Netter Collectie van Medische Illustraties, Ademhalingsstelsel.

Dit imposante geactualiseerde boekwerk van 640 pagina's, en ruim 750 illustraties, biedt de lezer een fascinerende visuele reis door ons ademhalingsstelsel. Aan bod komen onder andere de fysiologie, diagnostiek en anatomie van ons ademhalingsstelsel. Tevens worden uiteenlopende longaandoeningen zoals COPD, astma en pulmonale hypertensie op een verbluffende gedetailleerde wijze in beeld gebracht.

Deze Nederlandse vertaling, bewerkt door longarts dr. S. de Hosson, mag daarom niet ontbreken in de boekenkast van longartsen, huisartsen, overige zorgprofessionals en studenten geneeskunde.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.