Unieke muziek voor elk publiek

hoe kleintje pils de wereld veroverde

Huub Snoep

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Unieke muziek voor elk publiek

gebonden: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491936050, geïllustreerd, 192 blz., November 2015
Formaat: 25.8 (h) x 21.8 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 928 gram.

Uitgever: Uitgeverij Loutje BV

fotografie: Archief Kleintje Pils

beschrijving

Als je 40 jaar bestaat en in die vier decennia overal je neus in mocht steken, dan ben je geen gewone blaaskapel. Dat is Kleintje Pils ook niet. De band is uitgegroeid van een carnavalsband naar een pretband die elk publiek, waar ook ter wereld, kan vermaken. De muzikanten uit de Bollenstreek traden in 32 verschillende landen op. Nadat ze naam hadden gemaakt op het bruggetje van Bartlehiem bij de Elfstedentocht in 1986 werd Kleintje Pils vaste klant bij de grote internationale schaatswedstrijden. Maar ze traden ook op voor de Paus in Rome, bij het huwelijk van Willem-Alexander en Maxima, bij EK's en WK's voetbal, bij de Tour de France en gaan al jaren mee met Nederlandse delegaties op handelsmissie. Als je het vandaag de dag over Holland hebt, heb je het niet alleen meer over molens, tulpen, klompen en kaas, maar ook over Kleintje Pils. Veertig jaar met ontelbare optredens per jaar. Dat levert unieke verhalen, anekdotes en foto's op. In dit boek een prachtige bloemlezing van alle hoogtepunten en een kijkje in de muzikale levens van inmiddels zeventien fanatieke 'hobbyisten'. Kortom: hoe een carnavalsbandje een pretband van wereldfaam werd.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Over de auteur

Huub Snoep, geboren 2 november 1951 te Rotterdam, heeft jaren voor de klas gestaan en is adjunct-directeur, respectievelijk directeur geweest van een basisschool. In augustus 2000 verruilde Snoep zijn baan in het onderwijs voor die van Hoofd PR & Communicatie bij de Koninklijke Nederlandsche Schaatsenrijders Bond, was jaren hoofdredacteur van het magazine SchaatsSport en de site schaatsen.nl en is thans persvoorlichter bij de KNSB. Voor de inwoner van Nieuw-Vennep geen onbekend terrein. Snoep heeft namelijk ook zijn roots in de schaatssport. Hij begeleidde tot 1987 diverse regionale schaatsselecties, waaruit onder andere drievoudig Olympisch kampioene Yvonne van Gennip is voortgekomen.
Daarnaast heeft Snoep meer dan 25 winterboeken op zijn naam staan, waaronder de biografieën van Yvonne van Gennip, Henk Angenent en Jaap Havekotte, de oprichter van de Viking Schaatsfabriek. Maar ook standaardwerken als Nederland Schaatsland, Negentig jaar Elfstedentocht, 50 jaar Kunstijs en talrijke schaatsinstructieboeken, waaronder het Complete schaatsboek voor Jong en Oud, dan inmiddels zijn achtste (her)druk beleefd.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.