ABC voor Raadsleden

termen, woorden en uitdrukkingen "in en om de raadzaal" toegelicht en verduidelijkt

Olaf Schuwer

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930997, February 2018
Formaat: 21.1 (h) x 14.8 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 145 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

ABC voor raadsleden: termen, woorden en uitdrukkingen "in en om de raadzaal" toegelicht en verduidelijkt geeft een uitleg over de termen die ieder raadslid dient te begrijpen.

Personen van 18 jaar en ouder hebben het passief kiesrecht voor de gemeenteraad van de gemeente waar zij ingezetene zijn. Iedere vier jaar worden gemeenteraden ververst als gevolg van de periodieke raadsverkiezingen. Na gekozen te zijn, ben je direct voor de 100% raadslid. "Een beetje raadslid" bestaat niet.

In en om de raadszaal worden tal van woorden, termen en begrippen gehanteerd. Van elk raadslid wordt, stilzwijgend, verwacht dat hij dit jargon weet te gebruiken én te plaatsen. In dit boek worden op alfabetische volgorde de meest gebruikte woorden, termen en begrippen uitgelegd, verklaard en toegelicht, met steeds een cursief geplaatste "attentie". Het is geschreven vanuit het perspectief van het (beginnend) raadslid. Maar eigenlijk is het een gids voor elk raadslid dat zijn democratisch gelegitimeerd werk zo optimaal mogelijk wil verrichten.

Deze tweede druk is geheel herzien en actueel naar de stand van wetgeving en rechtspraak d.d. 1 januari 2018.

Auteur: Olaf Schuwer

ISBN: 9789491930997

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.