Zakboek Raadsleden

gereedschapskist voor het betere raadswerk

Peter van den Berg; Jorden Hagenbeek

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930928, October 2017
Formaat: 21.1 (h) x 14.8 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 322 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

Het Zakboek Raadsleden is een onmisbaar naslagwerk voor raadsleden en andere (lokale) politici.

Raadswerk is een ambacht of een vak. Een vakman zorgt dat hij goed gereedschap heeft, maar hij heeft niet alles direct of tegelijk nodig. Zo is ook dit boek opgezet: om zowel starters als ervaren volksvertegenwoordigers te voorzien van gereedschap om hun ambt of ambacht uit te voeren.

Dit boek bevat drie delen. Het eerste deel gaat over de gemeenteraad. In dit deel komen onder andere de verantwoordelijkheden, instrumenten van de gemeenteraad, beleid en omgaan met bedreigingen aan de orde.

Deel twee behandelt het functioneren van de fractie, met onder andere informatie over het verkiezingsprogramma, het fractieprogramma, het jaarverslag van de fractie, evalueren, efficiënt vergaderen binnen de fractie, integriteit en ondermijning.

Het derde deel gaat over het raadslid. Aan de onderwerpen debat in de lokale politiek, onderhandelen, effectief invloed uitoefenen, timemanagement, feedback en kernkwaliteiten wordt hier aandacht besteed.

Praktische voorbeelden en tips, korte columns van raadsleden, griffiers en bestuurders maken de gereedschapskist compleet. Kortom, een must-have voor elk raadslid!

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.