Werken met de Omgevingswet

Praktische handleiding met tips voor implementatie

J. van der Velde

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930706, October 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving


Werken met de Omgevingswet: Praktische handleiding met tips voor implementatie geeft een helder inzicht in de doelstellingen en de instrumenten van de wet, de relevante aanvullende wetgeving, het Digitaal Stelsel Omgevingswet en gevolgen van de wet voor de praktijk. Daarbij worden handreikingen gegeven hoe tot een goede implementatie van de Omgevingswet kan worden gekomen.

Het bijzondere van de Omgevingswet is dat de wet niet alleen een andere inhoud beoogt, maar vooral een andere wijze van werken. Daarom is het goed om tijdig kennis te nemen van de inhoud en de gevolgen van de Omgevingswet. De invoering van de Omgevingswet in 2019, of wellicht 2020, lijkt ver weg, maar is dichterbij dan wordt gedacht. Het doorvoeren van beoogde veranderingen kost immers vaak meer tijd dan gedacht. Dit betreft zowel de inhoud, als de andere houding en cultuur.

De Omgevingswet maakt het werkterrein van de fysieke leefomgeving er interessanter. Wellicht in het begin eerst wat ingewikkelder, maar de systematiek en de mogelijkheden van de Omgevingswet bieden ruimte. Ruimte aan initiatiefnemers en ruimte aan overheden. Ruimte om met elkaar ervoor te zorgen dat de fysieke leefomgeving in Nederland er beter op wordt!

Auteur: Jur van der Velde

ISBN: 9789491930706

  1. Leg in mijn winkelwwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.