Werken met het activiteitenbesluit en de activiteitenregeling

een praktische uitleg van de regels met verhelderende jurisprudentie

J.H.G. van den Broek

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Werken met het activiteitenbesluit en de activiteitenrege ...

paperback/ gebrocheerd: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930614, geïllustreerd, 244 blz., July 2016
Formaat: 21.0 (h) x 14.8 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 380 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

trefwoorden: activiteitenbesluit activiteitenregeling

beschrijving

De uitgave Werken met het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling 2016 bevat een praktische uitleg met verhelderende jurisprudentie van het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling. Het beoogt de lezer een kompas te bieden om de weg niet kwijt te raken in de niet eenvoudige wetssystematiek.

Het Activiteitenbesluit is op 1 januari 2008 in werking getreden voor circa 278.000 inrichtingen. In de loop der jaren zijn daaraan steeds meer activiteiten en dus inrichtingen toegevoegd. Per 1 januari 2013 is de reikwijdte van het Activiteitenbesluit aanzienlijk uitgebreid met algemene regels voor agrarische activiteiten, activiteiten in middelgrote stookinstallaties en activiteiten in IPPC-installaties, grote stookinstallaties, afval(mee)verbrandingsinstallaties, titaandioxide-installaties en oplosmiddeleninstallaties. Ook is met een gewijzigde wetssystematiek getracht de kenbaarheid te vergroten.

Voor een goed begrip van het Activiteitenbesluit is een globaal inzicht nodig in de systematiek van dat besluit. Voor welke inrichtingen en activiteiten daarbuiten geldt het? Is het mogelijk af te wijken van algemene regels? Welke overheid is bevoegd gezag? Hoe zijn toezicht en handhaving geregeld? Dit boek beoogt een antwoord te geven op deze en dergelijke vragen.

ISBN: 9789491930614

Auteur: J.H.G. van den Broek

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)mr. dr. J.H.G. (Jan) van den Broek
Jan van den Broek is senior legal counsel bij VNO-NCW en MKB-Nederland in Den Haag, rechter-plaatsvervanger in de Rechtbank Oost-Brabant, fellow bij het Utrecht Centre for Water, Oceans and Sustainability en redactievoorzitter van het Tijdschrift voor Milieu en Recht.
toelichtingDe uitgave Werken met het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling 2016 bevat een praktische uitleg met verhelderende jurisprudentie van het Activiteitenbesluit en de Activiteitenregeling. Het beoogt de lezer een kompas te bieden om de weg niet kwijt te raken in de niet eenvoudige wetssystematiek.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.