Jeugdwet, tekst & toelichting

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 

paperback/ gebrocheerd: € 49.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930430, 496 blz., September 2015
Formaat: 24.0 (h) x 16.9 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 537 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

redactie: Els Huisman

beschrijving

In de uitgave Jeugdwet, Tekst & Toelichting (tweede druk) wordt de wettekst inzichtelijk gemaakt voor het gebruik in de praktijk. Per wetsartikel zijn de relevante teksten uit kamerstukken opgenomen en door de auteur van commentaar voorzien met betrekking tot interpretatie van de wettekst.

Invoering van de Jeugdwet betekent een fundamentele stelselwijziging in de jeugdzorg. Waar het Rijk eerder verantwoordelijk was voor het stelsel van de jeugdzorg, zijn het nu (na 1 januari 2015) gemeenten die moeten zorgen voor een effectief en efficiënt stelsel waarbij één van de doelstellingen is om dit stelsel beter te laten aansluiten op de jongere(n) en diens omgeving.

Deze tweede druk gaat uit van de actuele versie van de Jeugdwet en heeft alle inhoudelijke wijzigingen die sinds de eerste druk van deze uitgave verscheen in augustus 2014, verwerkt. Tevens zijn het Besluit Jeugdwet, de Invoeringswet Jeugdwet en de Regeling Jeugdwet opgenomen.

Om een goed beeld te krijgen van de taak die gemeenten op zich hebben gekregen, is in dit boek de parlementaire geschiedenis van de afzonderlijke artikelen en de wet als geheel overzichtelijk gebundeld. Handig voor iedereen die te maken krijgt met invoering en uitwerking van de Jeugdwet.

Redactie: mr. drs. Els Huisman

ISBN: 9789491930430

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.