Handboek wet verbetering poortwachter

R.J. Joosten

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 89.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930355, geïllustreerd, 825 blz., July 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

Het Handboek Wet Verbetering Poortwachter is een uitgebreid naslagwerk over alles wat met de Wet Verbetering Poortwachter (WVP) te maken heeft. Deze wet is van belang als een werknemer langdurig arbeidsongeschikt wordt. Want de WVP legt de werknemer en werkgever dan veel verplichtingen op. En als de werkgever niet het juiste doet of niet op tijd dan kan het UWV een werkgever verplichten het loon van zijn werknemer nog maximaal 1 jaar door te betalen. En dat risico (soms al gauw meer dan € 20.000) kan de werkgever niet verzekeren.

Het is daarom belangrijk dat u weet wat en wanneer u iets moet doen. Uiteraard kan een arbodienst u daarbij helpen maar de praktijk wijst uit dat in meer dan 10% van de gevallen (zo'n 6.000 keer per jaar) de werkgever toch het verkeerde of onvoldoende heeft gedaan. Kennis is daarom van belang.

In dit handboek vindt u alles wat relevant voor u is. Niet alleen wordt uitgelegd hoe het UWV de re-integratie inspanningen toetst. Maar daarnaast passeren ruim 30 andere onderwerpen de revue zoals: Wat is verzuim en hoe kan ik dat reduceren? Wat is passende arbeid en hoe zit het met re-integratie en spoor 1 of 2? En wat is de rol van het UWV precies, die van arbodiensten en van re-integratiebedrijven?

Wijzigingen die zijn opgenomen in de vierde druk:

Richtlijn passend werk in WW en art 24 lid 3 WW;
Passende arbeid in WW;
Ontslag kan alleen door de rechter en niet meer via de UWV route vanaf 1 juli 2015;
Nieuwe deskundigenoordelen die bij UWV kunnen worden aangevraagd;
Kosten van het deskundigenoordeel;
Eigen risico dragen voor de WGA flex premie kan pas per 01-01-2017.
Met dit boek weet u wat u moet doen, waarom en wanneer en kunt u op gelijk niveau communiceren met alle professionals. Het boek is daarom een aanrader, niet alleen voor werkgevers en werknemers maar ook voor arbo-professionals, personeelsmanagers en leidinggevenden.

Auteur: Rob Joosten

ISBN: 9789491930355

Verschenen: Juli 2015

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.