Verhuur van zorgvastgoed

J.P. Mesman; E.M. Jooren

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 49.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930300, May 2015
Formaat: 21.0 (h) x 14.7 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 381 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

beschrijving

In Verhuur van zorgvastgoed brengen de auteurs de juridische problematiek die speelt bij de verhuur van zorgvastgoed terug tot de basis. Aan de orde komen onder andere: de financiering van zorgvastgoed, de huurovereenkomst en het huurprijzenrecht woonruimte. Aan de hand van voorbeelden, relevante rechtspraak en tips wordt de link met de praktijk gelegd. Door de overzichtelijke structuur kan het boek uitstekend worden gebruikt als naslagwerk voor vastgoedmanagers, beleidsmedewerkers en (bedrijfs-)juristen die in hun dagelijkse praktijk te maken krijgen met vragen over de verhuur van zorgvastgoed.

De zorg in Nederland ondergaat een ingrijpende transformatie. Veelal gedwongen door het scheiden van wonen en zorg (extramuralisatie) kiezen zorginstellingen er steeds vaker voor om zorgvastgoed te verhuren aan zorgvragers en in de verhuurde woonruimte extramurale zorg aan te bieden.

Nog altijd beseffen veel zorginstellingen niet dat de verhuur van woonruimte gebonden is aan semi-dwingendrechtelijke wetgeving. Gebrek aan kennis kan leiden tot juridische complicaties met grote financiële gevolgen.

Onderwerpen:

· De financiering van zorgvastgoed.
· De huurovereenkomst en daarmee verband houdende onderwerpen (o.a. de rechten en verplichtingen van huurder en verhuurder, de gebrekenregeling, het eindigen van de huurovereenkomst, medehuur, onderhuur, het College Sanering zorginstellingen en de Warmtewet).
· Het huurprijzenrecht woonruimte en daarmee verband houdende onderwerpen (o.a. het woonwaarderingsstelsel, de huurprijs, de woon- en zorgservicekosten, de all-in-prijs, huurtoeslag en de verhuurderheffing).
· De huur- en zorgovereenkomst en daarmee verband houdende onderwerpen (o.a. de overeenkomst van opdracht, de geneeskundige behandelingsovereenkomst, de gemengde overeenkomst en het koppelbeding).
· De verhouding tussen woningbouwcorporatie, zorginstelling en zorgvrager en daarmee verband houdende onderwerpen (o.a. samenwerkingsmodellen en mededingingsrechtelijke aspecten).

Auteurs: mr. J.P. Mesman en mr. E.M. Jooren

ISBN: 9789491930300

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.