Wet werk en zekerheid

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 59.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930102, 550 blz., September 2014
Formaat: 23.8 (h) x 16.9 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 575 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

serienaam/reeks: Tekst & Toelichting

redactie: C.P. van den Eijnden; K.M.J.R. Maessen; S.F.H. Jellinghaus

beschrijving

In de uitgave Wet werk en zekerheid, Tekst en Toelichting wordt de tekst van de wet verhelderd en inzichtelijk gemaakt voor gebruik in de praktijk. Bij elk gewijzigd wetsartikel de daarbij behorende parlementaire toelichting opgenomen. alsmede de aangekondigde Reparatiewet/Verzamelwet SZW.

De gewijzigde wetteksten van Boek 7 van het Burgerlijk Wetboek, de wet waarin de meeste wijzigingen te vinden zijn, zijn tevens in het boek opgenomen. Bij elk artikel is onderstreept wat er verandert ten opzichte van de huidige situatie. Maar dit is niet de enige wet waarvoor de Wwz gevolgen zal hebben: ook kan bijvoorbeeld gedacht worden aan de Wet melding collectief ontslag, de Werkloosheidswet en de Algemene wet gelijke behandeling.

Alle wijzigingen die de Wwz met zich mee zal brengen, zullen gefaseerd in werking gaan. Vanaf 2015 zullen de eerste wijzigingen m.b.t. flexibele arbeid in werking treden, alsmede wijzigingen in het ontslagrecht, bepalingen rondom tijdelijke contracten en zal ook de transitievergoeding worden ingevoerd. Vanaf 2016 zullen ook de Werkloosheidswet en andere sociale zekerheidswetten wijzigen.

Onder redactie van: mr. C.P. van den Eijnden, mr. K.M.J.R. Maessen & dr. mr. S.F.H. Jellinghaus

ISBN: 9789491930102

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.