Luchtkwaliteit en omgeving

Cor Coenrady; Roelof Reinders; Danielle Roelands-Fransen

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Luchtkwaliteit en omgeving

paperback/ gebrocheerd: € 49.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491930041, 210 blz., June 2014
Formaat: 21.1 (h) x 14.7 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 283 gram.

Uitgever: Berghauser Pont Publishing

serienaam/reeks: Ruimtelijk Relevant

beschrijving

In Luchtkwaliteit en omgeving wordt inzicht geboden in de wijze waarop de normen voor luchtkwaliteit doorwerken in ruimtelijke plannen.

Er wordt een helder toetsingskader geboden bij het opstellen en toetsen van ruimtelijke plannen en er wordt een overzicht geboden van verschillende handreikingen en beleidsdocumenten die een rol spelen bij de toets of een plan.

Het boek gaat niet alleen in op het normenkader dat vanuit Europa in de Nederlandse wet- en regelgeving doorwerkt, maar bespreekt ook de onderdelen (grof) stof en geurhinder.
Het aspect luchtkwaliteit wordt hierbij vanuit verschillende invalshoeken benaderd: bijvoorbeeld vanuit het toevoegen van een ontwikkeling die zelf bijdraagt aan de (verslechtering van de) luchtkwaliteit of het ontwikkelen van een gevoelige bestemming nabij een voor de luchtkwaliteit negatieve bron.

Naast een meer juridische uiteenzetting over het toepassen van de relevante wet- en regelgeving, wordt de lezer ook geïnformeerd over de wijze waarop onderzoek kan worden verricht naar de gevolgen van een ruimtelijk plan voor de luchtkwaliteit. Er wordt een zo volledig mogelijk overzicht verschaft aan de hand waarvan nieuwe ruimtelijke plannen - ten minste op het onderdeel luchtkwaliteit - de eindstreep bij de bestuursrechter kunnen halen.

Luchtkwaliteit en omgeving biedt hiermee een praktische handleiding bij het opstellen en verantwoorden van ruimtelijke plannen in relatie tot het onderwerp luchtkwaliteit.

Auteurs: C. Coenrady, R. Reinders en D. Roelands-Fransen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.