Liefde met een lok haar

Mohammed Mrabet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Liefde met een lok haar

paperback/ gebrocheerd: € 15.45

ISBN: 9789491921087, 176 blz., November 2014
Formaat: 20.0 (h) x 12.3 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 273 gram.

Uitgever: Jurgen Maas

serienaam/reeks: De Berber Bibliotheek

vertaald door: Hester Tollenaar

beschrijving

De jonge Mohammed woont bij de Engelse hoteleigenaar David. Op een dag ziet hij dat de dochter van de buurman, met wie hij als kind speelde, een prachtige vrouw is geworden. Hij raakt in de ban van haar en probeert haar te verleiden. Maar zij wijst hem af. Wanneer Mohammed magie inzet om haar voor zich te winnen, zijn de gevolgen desastreus. Liefde met een lok haar is een verhaal over liefde en overmoed met als decor het spannende en ondoorgrondelijke Marokkaanse stadsleven.

Mohammed Mrabet (1936) groeide op in Tanger. Hij is schilder en verhalenverteller, én analfabeet. Begin jaren zestig ontmoette hij de Amerikaanse auteur Paul Bowles, die onder de indruk was van zijn verhalen en besloot ze op band op te nemen, te vertalen en te publiceren. Liefde mete en lok haar verscheen oorspronkelijk in 1967 onder de titel 'Love With a Few Hairs'. Het was Mrabets debuutroman.


Mohammed Mrabet is Marokko's grootste nog levende verhalenverteller. Zijn gesproken romans zijn door Paul Bowles opgenomen en op briljante wijze vertaald naar het Engels.

'Mrabet is een meester die met weinig woorden gebeurtenissen een volledig nieuwe dimensie geeft.' NRC Handelsblad

'Liefde met een lok haar' is uit het Engels vertaald door Hester Tollenaar


  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.