Van tuingeluk en -ongemak

Henriëtte van Eys

 
 

gebonden: € 14.95

ISBN: 9789491899270, geïllustreerd, 158 blz., April 2019
Formaat: 19.5 (h) x 13.7 (b) x 2.1 (d) cm. Gewicht: 344 gram.

Uitgever: Anoda Publishing

trefwoorden: droogte tuin tuingeluk tuinieren

beschrijving

Van tuingeluk en -ongemak gaat over de vreugden van het tuinieren, maar ook over de moeilijkheden en mislukkingen. Over het aanleren van het gecompliceerde tuiniersvak en hoe het geleerde met meer of minder succes in de praktijk wordt omgezet. Met als doel het creëren van een zo mooi mogelijke tuin met zo min mogelijk werk.

Auteur Henriëtte van Eys geeft haar persoonlijke visie op wat een mooie tuin is en hoe dat bereikt kan worden. Een behaaglijke leeftuin zonder gif met vogels en vlinders en met kikkers, padden, egels en insecten. En met krielkippen. Niet alleen nuttige tuindieren om de eieren en de mest, maar ook aandoenlijk om hun individuele karakters en grappige manieren.

Van tuingeluk en -ongemak beschrijft vereenvoudigingen van het tuinwerk. Onder meer door het gebruik van een dozijn basisplanten en -struiken, jaarlijks terugkomende bloembollen en gemakkelijke potplanten. Ook het op eenvoudige wijze snoeien, mesten en compost maken, komen aan de orde. En haar ervaringen met de droogte in 2018.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.