Merci Blaise!

en andere verhalen uit het Frans vertaald door Elze Koenderink

Maïti Goldman

paperback/ gebrocheerd: € 13.50
ISBN: 9789491897221, 117 blz., November 2014
Formaat: 20.2 (h) x 13.2 (b) x 1.2 (d) cm. Gewicht: 159 gram.

Uitgever: aquaZZ

vertaald door: Elze Koenderink

beschrijving

In deze zes korte verhalen kaart Maïti Goldman verschillende thema's aan met haar gevoelige en tere pen, "simpelweg vrouwelijk", zoals ze het zelf zegt: pijn, opstand, onbegrip tegenover scheiding, of het nu komt door dood, ziekte, of simpelweg door een overplaatsing op het werk.


Clémence hervindt haar glimlach en haar levenslust dankzij de schrijver Blaise Cendrars, die haar vanaf Orion, zijn ster, bij de hand neemt ...

Agnes dacht dat haar mama was doodgereden door een auto, totdat ze de waarheid ontdekt ...

Arno heeft nauwkeurig zijn "lange reis" voorbereid, de eerste zonder zijn ouders ...

Maïti Goldman laat ons zien dat, ondanks de pijn, het leven een prachtig cadeau is. Ze is geboren en opgegroeid in Nederland. Haar eerste werkervaring, in de grootste universitaire boekhandel van Amsterdam, heeft haar belangstelling voor lezen en schrijven bevestigd. Sinds meer dan vijftig jaar gevestigd in Frankrijk, schrijft ze direct in het Frans.

'Ik schrijf altijd,' zegt ze, 'maar er waren echt uitzonderlijke omstandigheden voor nodig om de beslissing te nemen en de stap te zetten mijn eerste boek aan een uitgever voor te leggen.'

In 2009 gepubliceerd in Frankrijk, vertaald naar het Nederlands en uitgegeven in Nederland in 2011, is haar eerste werk: 'Een liefde leeftijdsloos' in het Amerikaans in 2014 in de Verenigde Staten uitgegeven.

Meer boekennieuws op Facebook.

ingezonden mededeling: