Jamil&Jamila 3: De reis

Esther van der Ham; Elsbeth de Jager

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Jamil&Jamila 3: De reis

gebonden: € 14.95

ISBN: 9789491886430, geïllustreerd, 84 blz., June 2016
Formaat: 21.7 (h) x 15.6 (b) x 1.3 (d) cm. Gewicht: 276 gram.

Uitgever: Droomvallei

serienaam/reeks: Jamil & Jamila

beschrijving

Jamil en Jamila wonen in een Syrisch vluchtelingenkamp. We maken Jamil & Jamila mee in het voor hun dagelijkse leven: water halen, naar school, zorgen maken om verdwenen familieleden, omgaan met een verlamde zus. De situatie in het vluchtelingenkamp wordt iets beter als er een nieuwe school wordt geplaatst. Nadat Jamil te maken krijgt met nieuwe zorgen over zijn zusje, gaat hij op reis naar een beter leven. Zal het hem lukken om zijn zusje te redden? En hoe vergaat het Jamila zonder haar vriend Jamil in het vluchtelingenkamp?

Om het verhaal zo goed mogelijk weer te geven heeft auteur en illustrator Esther de reis met de vluchtelingen gemaakt. Deze ervaring is met de verhalen van de vluchtelingen verwerkt in het verhaal.

De boeken over de vluchtelingenkinderen Jamil & Jamila zijn gebaseerd op waargebeurde situaties. Het boek wordt gebruikt op de scholen in de vluchtelingenkampen. Door het beschrijven van voor de kinderen herkenbare situaties leren zij nadenken en praten over wat er gebeurd is en over hoe zij hun toekomst weer vorm kunnen geven. Het boek helpt de kinderen hun trauma's te verwerken en zorgt ervoor dat ze op educatief niveau een stap verder komen.

Boek verschijnt in juni 2016

82 bladzijden, volledig in kleur

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.