Achter de geraniums

een chicklit over een vrouw met reuma voor alle vrouwen die houden van humor en romantiek

Anne West

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Achter de geraniums

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789491886263, 250 blz., October 2015
Formaat: 21.3 (h) x 15.2 (b) x 1.1 (d) cm. Gewicht: 291 gram.

Uitgever: Droomvallei

beschrijving

Dit is niet het jaar van Fay. Ze is gedumpt door haar vriendje en tot overmaat van ramp krijgt ze te horen dat ze reuma heeft. Opeens staat haar hele leven op zijn kop. Voor ze het weet gebruikt ze zware medicijnen en is ze niet meer in staat haar werk als verzorgende uit te voeren. Fay worstelt met haar toekomst. Of heeft ze die niet meer? Is ze gedwongen haar leven achter de geraniums door te brengen?

Fay werkt zich met haar kibbelende vriendinnen Nina en Lynn en met haar Star Trek kijkende buurman Michael door deze vragen heen. Ze gaat op een bijzondere reis met verpleeghuisbewoonster mevrouw Park, die op geheel eigen wijze met haar chronische ziekte omgaat. Een wijze die Fay schrik aanjaagt. Of had mevrouw Park geen keus? Heeft Fay nog keus?

Auteur Anne West heeft zelf reuma en zij verwerkt in dit boek op vaak humoristische wijze haar ervaringen en gedachtes over leven met een chronische ziekte. Een enkele scene is autobiografisch, maar zij laat vooral haar hoofdpersoon haar eigen soms gekke en soms sombere gedachtes en ideeën onderzoeken in de hoop dat andere midden in het leven staande vrouwen met een chronische ziekte zich hierin herkennen.

Anne West is de schrijversnaam van Annemieke van de Westelaken. Ze debuteerde met het boek De aardmagiër, het eerste deel in de serie 'De macht van het zwaard'. Ze won daarmee de Jonge Jury Debutantenprijs 2006
Met het verhaal 'Achter de geraniums' haalde Anne West de 3e prijs bij de schrijfwedstrijd De Pen als Lotgenoot 2010.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.