De snoezelkoning

gedichten voor en over kinderen

Sandarijn Hilkhuijsen

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De snoezelkoning

gebonden: € 12.50

ISBN: 9789491886232, geïllustreerd, 48 blz., July 2015
Formaat: 21.2 (h) x 15.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 207 gram.

Uitgever: Droomvallei

beschrijving

"In een land hier ver vandaan, waar bomen op hoge heuvels staan, bedacht een prins met mooie zwarte krullen een bijzonder plan..."

Dit zijn de eerste woorden uit het titelgedicht. Een jonge prins (Noa) die ondanks zijn ziekte geniet van het leven en doet wat hij kan. Ziek zijn of anders zijn is al lastig genoeg. Toch vindt de omgeving het vaak moeilijker, dan de ervaring van het kind zelf. Ondanks zijn ziekte of beperking zal het kind op zoek gaan naar zijn eigen mogelijkheden.

De Snoezelkoning is een bundel met gedichten, vaak prozaisch, die andere kinderen laat zien dat een beperking of ziekte niet altijd zo erg hoeft te zijn. De doelstelling van De Snoezelkoning is niet belerend, maar bedoeld om op een grappige manier kinderen eigen te maken met het "anders"zijn. Zoveel mensen, zoveel verschillen. Toch is het lastig, als jezelf niet precies weet waarom de ander "anders"is.

De Snoezelkoning bestaat gedeeltelijk uit gedichten die beschrijven wat het is om anders te zijn, maar ook uit gedichten die gaan over de belevingswereld van het kind. Kinderen zijn namelijk fantastische wezens die een mooie kijk hebben op het leven. Hun blik heeft Sandarijn omgebogen in proza.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.