Een Franse slag

Wim Teeffelen, van

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789491880063, February 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Bagage

illustrator: Frans Reijers

beschrijving

De net afgestudeerde jurist Harry Zonneveld, die is opgegroeid in een commune in Frankrijk en bij zijn opa en oma in Delft woont, lijkt zijn droombaan bij adviesbureau Frankrijkgangers te hebben gevonden. In deze baan komt hij niet alleen in aanraking met de harde realiteit, maar ook met het hoofd van zijn afdeling, de Française Claire, voor wie hij als een blok valt. De oma van Harry en zijn neef Hans doen intussen dubieuze zaken in de autohandel; wanneer zijn oma Harry’s hulp hierbij inroept, blijkt dit niet zonder gevaar te zijn.

Als een opdracht Harry en Claire eerst samen naar Parijs en vervolgens naar Vichy in de Auvergne voert, volgt de ene ontwikkeling op de andere en Harry beseft gaandeweg hoeveel ervaring ertoe doet. Een boeiende roman met een verrassende ontknoping!

Meer teksten en voorbeelden:

toelichtingDebuutroman Wim van Teeffelen verfrissende tegenhanger van dromen-over-Frankrijk-boeken

De roman ‘Een Franse slag' is vanuit een verrassend ironische invalshoek en met goed gedoseerde spanning geschreven. Tegen het hedendaagse decor van Delft, Parijs en de Auvergne ontwikkelt zich het verhaal van Harry Zonneveld, een jonge afgestudeerde jurist die net een baan heeft gevonden bij een adviesbureau in Delft dat gespecialiseerd is in de begeleiding van Nederlanders die een bedrijf willen beginnen of overnemen in Frankrijk. In deze baan komt hij niet alleen in aanraking met de harde realiteit, maar ook met het hoofd van zijn afdeling, de Française Claire, voor wie hij als een blok valt. De oma van Harry en zijn neef Hans doen intussen dubieuze zaken in de autohandel, waarbij Harry’s hulp niet zonder gevaar blijkt te zijn. Als een opdracht Harry en Claire eerst samen naar Parijs en vervolgens naar Vichy voert, volgt de ene ontwikkeling op de andere en Harry beseft gaandeweg hoeveel ervaring ertoe doet.

Wim van Teeffelen
Wim van Teeffelen (1954) woont in Delft en is vrijwel zijn gehele werkzame leven actief als consultant, de laatste tien jaar voor Nederlanders die willen gaan ondernemen in Frankrijk. Hij is afgestudeerd aan de TU Delft, maar was eigenlijk liever jurist geworden. Naast zijn beroepsmatige schrijfwerk heeft hij ook altijd voor zijn plezier geschreven: korte verhalen, journalistieke artikelen en blogs, altijd geïnspireerd door wat hij in zijn omgeving waarneemt.

Van Teeffelen is een van de auteurs van de Uitgeverij Bagage, een nieuwkomer, die zich richt op boeken die zich in vakantielanden afspelen. Algemene uitgeverijen hebben het moeilijk: knellende tradities, te hoge overhead, te dure kantoren zitten hen in de weg. Daardoor is er ruimte gekomen voor kleine ‘boutique’-uitgeverijen, die zich op een klein, maar nauwkeurig gedefinieerd deel van de markt richten. “Omdat het een extra dimensie heeft om wanneer je op reis bent een boek te lezen dat zich afspeelt in het land of de regio waar je op dat moment bent. Zo’n boek zou je altijd in je bagage willen hebben. Of vooraf willen lezen. Of lezen als je weer terug bent en je je herinneringen koestert”, zegt uitgever Gezina Derks.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.