Verstrikt in wraak

Pietro Ronchini

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789491880025, 152 blz., January 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Bagage

vertaald door: Johanna ten Cate

beschrijving

Het prachtige landschap, de rijke cultuur, het heerlijke eten... Alle ingrediënten van Sardinië zijn aanwezig in dit spannende boek van de bekende Italiaanse schrijver Pietro Ronchini.

Het verhaal draait om een lijk dat aan een galg in een schuurtje wordt gevonden, vlakbij de kust van Orosei. Er lijkt sprake van zelfdoding, maar bij nader onderzoek blijkt het om moord te gaan... Of toch niet? Fotograaf Rocco Pietrini uit Parma, die vakantie houdt op Sardinië, raakt ongewild betrokken bij de kwestie. Zijn collega, journalist Niccolò Folli, schiet hem te hulp als de problemen en intriges zich opstapelen... Tot op de laatste pagina spannend!

Recensie
La Repubblica schreef:
'Ronchini is in staat gebleken de grondigheid van zijn eerste boek te evenaren. Een schijnbaar eenvoudige stijl , maar met een effectieve, rijke beschrijving van karakters en een geweldige setting en geestige dialogen. De continue woordenwisselingen tussen Rocco en Niccolò nodigen uit tot een glimlach en zorgen ervoor dat je steeds verder wilt lezen. '

De auteur
Pietro Ronchini (1951) is afkomstig uit Parma, Italië. Naast auteur is hij ook fotograaf en cameraman. 'Il capanno dell'impiccato', zoals de oorspronkelijke titel van het boek luidt, is zijn tweede roman. Met zijn succesvolle eerste boek 'Delitto al Maretto' won hij meerdere prijzen in Italië en vestigde hij overtuigend zijn naam in de wereld van de detectives.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.