Koningin van de Claddagh

Motell Rijnen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 15.00

ISBN: 9789491880018, 160 blz., January 2014 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Bagage

beschrijving

Over het boek

Adriaan de Coninck brengt als schrijver een deel van het jaar door op het eilandje Inishmore voor de Ierse westkust. Hij ziet hoe een onbekende jonge vrouw een ongelukkige val maakt op het rotsachtige strandje achter zijn huis. Als gevolg daarvan kampt ze met geheugenverlies. Het enige aanknopingspunt om achter haar identiteit te komen is de ring die zij draagt: een gekroond hart dat door twee handen wordt omklemd.
Dan komt Adriaan door toeval in zijn woonplaats Breda in contact met het kunstenaarscollectief De Claddagh, dat ook Ierse roots heeft. Gaandeweg ontdekt de jonge vrouw waar zij vandaan komt en wordt duidelijk hoe de ring een rol speelt in de eeuwenoude legende van de Claddagh, die zijn oorsprong vindt in het Ierse koopvaardijstadje Galway.

Over de auteur
Motell Rijnen (Breda, 1948) is cultureel zeer actief, zowel uitvoerend als bestuurlijk. Al tientallen jaren staat hij met veel enthousiasme als folkmuzikant op het podium, vooral als vertolker van Ierse volksmuziek. Daarnaast is hij gepassioneerd schrijver van korte verhalen, gedichten en romans. Werk van zijn hand werd onder meer gepubliceerd in De Volkskrant, Brabant Cultureel/Brabant Literair, De Pers en in een aantal verzamelbundels. 'Koningin van de Claddagh' is zijn debuutroman.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.