Zand

Koen D'haene

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Zand

gebonden: € 18.00

ISBN: 9789491875991, 250 blz., March 2020
Formaat: 21.6 (h) x 15.0 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 480 gram.

Uitgever: LetterRijn

redactie: Theo Van Rijn; Marlies De Bruin

beschrijving

Reddingswerkers hebben Mats jaren geleden uit een gletsjer bevrijd, maar zelf herinnert hij zich daar niets van. Samen met zijn psycholoog slaagt hij er moeizaam in een nieuw leven op te bouwen. De zoektocht naar zijn verleden leidt hem naar Sarah, de vrouw die vaak opduikt in zijn verwarde dromen. Als hij op het eiland Schiermonnikoog erg dicht bij haar in de buurt komt, worden de omstandigheden van de val in het ijs stilaan duidelijk. Is Sarah wel de vrouw die hij zich herinnert?'Kan ik soms iets voor je doen?' Ik doe mijn best om niet vriendelijk te klinken. Als hij nu niet weggaat, ga ik zelf lopen zonder nog iets te zeggen.
'Neen, dat niet,' zegt hij nogal binnensmonds. Dat Nederlands van die Friezen klinkt altijd net weer een beetje anders.
'Nou dan ...'
Laat me dan in godsnaam met rust, bedenk ik er in stilte bij terwijl ik hem onverstoorbaar blijf aankijken. Hij kijkt van me weg terwijl hij de juiste woorden zoekt.
'Ik ... ik zal het me vast alleen maar inbeelden, maar ik denk dat wij elkaar kennen ...'Koen D'haene (Wevelgem 1964) schreef romans en verhalen voor kinderen, jongeren en volwassenen, o.m. Gek van een eiland (2010) en Ketters van de Kemmelberg (2017).
Zand is het zelfstandig leesbare vervolg op zijn misdaadroman IJs (2016). De roman speelt zich af op Schiermonnikoog, het eiland waar IJs eindigde."Laat het direct gezegd en genoteerd: binnen het genre van de misdaadroman is 'IJs' een debuut dat kan tellen."
(Jooris Van Hulle in MappaLibri).

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatD’haene heeft een mooie schrijfstijl die de lezer van het begin tot het einde weet te boeien en de omgeving tot leven weet te brengen. Hij zorgt hierdoor dat het boek goed staat als stevige thriller. We hopen dat D'haene besluit door te gaan met het schrijven van thrillers, want met Zand laat hij zien ertoe te doen in het Vlaamse thrillerlandschap.recensie citaatMet ‘Zand’ hoef je helemaal niet te reizen, om te kunnen genieten van de natuurpracht van een waddeneiland.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.