Dames op de Herengracht

Margareth Hillebrandt

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Dames op de Herengracht

paperback/ gebrocheerd: € 18.00

ISBN: 9789491875908, 240 blz., November 2019
Formaat: 21.1 (h) x 14.5 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 295 gram.

Uitgever: LetterRijn

redactie: Yfke Van Vuurden; Marlies De Bruin

beschrijving

Het is eind jaren zeventig als drie jonge vrouwen - Dorine, Julia en Lily - elkaar ontmoeten tijdens een schildercursus in Griekenland. Daar ontwikkelt zich een hechte vriendschap. Veertig jaar later besluiten ze met elkaar te gaan samenwonen in een monumentaal pand op de Herengracht in Leiden. Ze doen elkaar een belofte: We gaan hier verticaal in en er pas horizontaal weer uit. Dolf, een flamboyante zeventiger, hospiteert als nieuwe bewoner. Vanaf dat moment is het gedaan met de rust. De geschiedenis lijkt zich te herhalen, met al haar pijnlijke details.
Als bij Julia de ziekte dementie wordt geconstateerd maakt dat de situatie voor Dorine, die een constante innerlijke strijd voert tussen vriendschap en eigenbelang, niet makkelijker.
Dames op de Herengracht is een roman die gaat over vriendschap, loyaliteit, en schuldgevoel.

Margareth Hillebrandt groeide op in Leiden. Haar inspiratie voor de roman Dames op de Herengracht verkreeg ze door haar jarenlange ervaring in de ouderenzorg, waar ze werkte als projectmedewerker voor een aantal grote innovatieve projecten.
Van Margareth verschenen eerder onder andere de thriller Jeugdzonde en de roman Obsessie.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaatOok dat maakte veel gevoelens bij me los omdat ik op een bepaald moment ook in mijn eigen omgeving hiermee geconfronteerd ben. Heel herkenbaar dus. Het verhaal raakte me diep. Het is een boek met veel liefde en humor geschreven. Ik ben onder de indruk van de inhoud en de manier waarop Margareth Hillebrandt de dingen schrijft en beschrijft. Het boek sprankelt van humor en tegelijkertijd een groot gevoel van mededogen. Wijsheid met een glimlach. Daarom vijf sterren.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.