En geef mijn gezwel ook wat te zuipe..!

Hanz Prins; Karel Kanits

 
 

gebonden: € 7.50

ISBN: 9789491875151, geïllustreerd, April 2015
Formaat: 20.7 (h) x 20.0 (b) x 2.6 (d) cm. Gewicht: 998 gram.

Uitgever: LetterRijn

redactie: Theo van Rijn; Debby van den Bergh

beschrijving

Vriendschap, Leffe Dubbel, humor, muziek en kanker. Schrijf daar maar eens een boek over.
Karel Kanits heeft deze bestanddelen echter weten te mixen tot de (auto)biografie 'En geef mijn gezwel ook wat te zuipe...!'.
Dit openhartige relaas bevat mailwisselingen en verhalen over de periode van de ruim zestien maanden, waarin de hoofdpersoon, muzikant Hanz Prins, een heroïsch gevecht voert tegen de terminale slokdarmkanker, die eind 2010 bij hem wordt vastgesteld.
Tijdens zijn ziekte vat hij samen met Karel het plan om Haagse muzikale iconen - onder meer Cesar Zuiderwijk, Robert Jan Stips en Niko Christiansen - te vragen een bijdrage te leveren aan de cd van Hanz, Pirates & Parrots, die uiteindelijk in november 2011 een glorieuze release beleeft in het Paard van Troje in Den Haag.
Het verhaal ontroert, maar is ook doordrenkt met rauwe Haagse humor. Hierdoor voert niet die kankâhziekte de boventoon, maar wel de eindfase van een langdurige vriendschap waarin twee vrienden vechten om het behoud ervan. De levensdrang en kracht van Hans worden pijnlijk zichtbaar als hij zelfs tijdens chemokuren, met sonde en al, blijft optreden.
Een prachtig geschreven, humoristisch, maar ook confronterend boek dat het ultieme bewijs levert dat broederschap de dood overstijgt.

Het boek telt 264 pagina's van het formaat 20 x 20 cm en is in hardcover uitgevoerd.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.