21

Nicolette Koopen

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789491863370, 144 blz., February 2020

Uitgever: Leessst

redactie: Susanna Florie

beschrijving

Dat ene telefoontje… Ons leven is daarna nooit meer normaal geworden.

In 21 vertelt Nicolette, de moeder van Daniëlle, het ingrijpende verhaal van hoe XTC haar leven volledig veranderde. Ze vertelt over wat haar gezin meemaakte nadat ze geconfronteerd werden met het overlijden van Daniëlle. Vier kinderen, een vader, een moeder, het verhaal van alles wat er gebeurde na het telefoontje dat Daniëlle in het ziekenhuis lag. Het staat in dit boek. XTC, het oh zo populaire pilletje, stichting team Daniëlle, kusjes van Daan, alles komt in 21 voorbij.

21 neemt je als lezer mee in het leven dat Nicolette en haar gezin zijn gaan leiden nadat Daniëlle overleed na het gebruik van XTC.

Ik zie mijzelf staan; dokters, zusters, het ziekenhuis. Ik krijg de vraag: ‘Heeft uw kind drugs gebruikt?’
Vol overtuiging zeg ik: ‘Nee, dat doet zij niet.’ Ik had haar immers veertien dagen geleden gevraagd of zij ooit weleens had gebruikt. Met haar hand sloeg zij op de tafel en zei: ‘Jee, mam, doe even normaal. Ik niet, maar die en die en die wel, het is veel erger dan jij ooit zult weten.’
Het is veel erger dan iedereen ooit zal weten, laat staan begrijpen, het is het ergste wat mij is overkomen.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Nicolette is moeder van Daniëlle. Ze vertelt het indrukwekkende verhaal over hoe xtc haar leven en dat van haar gezin volledig veranderde. Ze geeft lezingen op scholen, in instellingen en in de media om bewustwording te creëren.toelichtingEen musthave voor alle ouders, opvoeders, hulpverleners, jongeren en voor iedereen die denkt dat een pilletje xtc geen kwaad kan. Geen wijzend vingertje, maar bewustwording.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.