Vechten voor mijn kind met een TOS

Over Taal Ontwikkeling Stoornis en de gevolgen op de sociaal-emotionele ontwikkeling

Heleen Gorter

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 22.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491863363, 208 blz., January 2020

Uitgever: Leessst

redactie: Susanna Florie

beschrijving

‘Vechten voor mijn kind met een TOS’, dat is precies waar dit boek over gaat: vechten voor erkenning van de problematiek van Matthijs, vechten voor de juiste diagnoses, begeleiding, behandeling en onderwijs en vechten om het gezin overeind te houden.
Dit ingrijpende verhaal laat de ontwikkeling zien van Matthijs vanaf zijn geboorte tot eind groep 8 met alle mooie en minder mooie momenten.
Het is een boek over de impact van een Taal Ontwikkelings Stoornis op het leven en de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind en over de verstrekkende gevolgen als dit niet erkend wordt.

TOS heeft een prevalentie van 5-7%. In iedere schoolklas zit dus minstens één kind met een TOS. Toch hebben de meeste professionals geen idee wat een TOS is, lopen veel ouders en kinderen aan tegen onbegrip in hun omgeving en op school en worden de gevolgen van een TOS op de sociaal-emotionele ontwikkeling nog nauwelijks onderkend.
Heleen blijft vechten voor brede bekendheid van een TOS en hoopt met dit boek daar een bijdrage aan de te leveren.

‘Wat een indrukwekkend verhaal vertel je’
‘Ik had nog nooit van een TOS gehoord maar heb nu direct al een paar kinderen die ik begeleid in gedachte, waar dit heel goed zou kunnen spelen’

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Heleen Gorter (1967) werd na de HAVO en diverse avondopleidingen assistent accountant. In 2008 werd haar zoon met TOS gediagnostiseerd. Na een burn-out in 2009 verdiepte zij zich in TOS en sinds 2017 geeft zij lezingen over haar eigen ervaringen met de TOS van haar zoon. Omdat TOS nog erg onbekend is bij het grote publiek heeft zij haar ervaringen opgeschreven in boekvorm.
Heleen: ‘Ik hoop ouders herkenning en erkenning te geven met mijn verhaal.
Ik hoop professionals te laten zien hoe veelomvattend een TOS kan zijn en wat de impact van een kind met een TOS kan zijn op het gezin.
Bovenal hoop ik dat mijn boek bijdraagt aan bredere bekendheid van een TOS.’
toelichting‘Vechten voor mijn kind met een TOS’, dat is precies waar dit boek over gaat: vechten voor erkenning van de problematiek van Matthijs, vechten voor de juiste diagnoses, begeleiding, behandeling en onderwijs en vechten om het gezin overeind te houden.
Dit ingrijpende verhaal laat de ontwikkeling zien van Matthijs vanaf zijn geboorte tot eind groep 8 met alle mooie en minder mooie momenten.
Het is een boek over de impact van een Taal Ontwikkelings Stoornis op het leven en de sociaal-emotionele ontwikkeling van een kind en over de verstrekkende gevolgen als dit niet onderkend wordt.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.