Met de camper door Schotland

Highlands & Islands

Mike Bisschops

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Met de camper door Schotland

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789491856150, geïllustreerd, 172 blz., May 2019
Formaat: 21.1 (h) x 15.0 (b) x 1.0 (d) cm. Gewicht: 384 gram.

Uitgever: Travelscript

serienaam/reeks: CamperRoutes

fotografie: Thijs Tuurenhout

redactie: Loes Bisschops

beschrijving

CamperRoute door SCHOTLAND
- Border Counties en Edinburgh
- Blair Castle met parade van de Atholl Highlanders
- Het whiskygebied van Speyside
- De grillige kusten van de Westelijke Hooglanden
- De Hebrideneilanden Skye, Harris en Lewis

In deze gids reis je mee met het
auteursechtpaar Mike en Loes Bisschops, die met de camper door Schotland trokken op een indrukwekkende reis.

Met hun ruim 30 jaar ervaring in de reisjournalistiek, nemen ze je mee op een boeiende zwerftocht langs kastelen en whiskystokerijen, door de spectaculaire 'Highlands' en over de schilderachtige 'Islands' van de Buiten-Hebriden.
Daarbij rijden ze over delen van de ‘North Coast 500’ Deze 500 mijl lange auto-, motor- en camperroute hoort sinds kort tot de meest beroemde routes van Europa.

Deze reisgids bevat 172 pagina’s met sfeervolle en praktische tekst, goede reisinformatie, recensies van campings en camperplaatsen en heel veel inspirerende foto’s.
Met behulp van routekaarten is een snelle oriëntatie op de te rijden routes mogelijk.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mike Bisschops is voormalig hoofdredacteur van ANWB reisbladen Op Pad en REIZEN Magazine. Tot zijn pensionering in 2007 heeft hij een aardig stuk van de wereld gezien en daar talloze artikelen over geschreven.
Sinds 2010 is hij met echtgenote Loes Bisschops veelvuldig onderweg met de camper in Europa. In eigen beheer geven ze een serie CamperRoutes uit die ze samen schrijven en redigeren.
inhoudsopgaveDeel 1: van Jedburgh naar Blair Castle, met bezoeken aan Melrose Abbey, Abbotsford House, Edinburgh, de Kelpies en het Falkirk Wheel, plus Highland Games en een parade van de Atholl Highlanders.
Deel 2: Van Blair Castle naar Fort Augustus, met Balmoral Castle, Whiskyroute in Speyside, Loch Ness en Urquhart Castle en de sluizen van Fort Augustus.
Deel 3: door de Westelijke Hooglanden naar Lewis, Harris en Skye, met o.a. Eilean Donan Castle, Plockton, Inverewe Gardens, Callanish Standing Stones op Lewis, de heuvels en stranden van Harris, Old Man of Storr, Dunvegan Castle en Sligachan op Skye, en het Glenfinnan viaduct dat figureert in de Harry Potter films.
Deel 4: algemene reisinformatie, de heen- en terugreis naar Schotland en de bezochte campings en camperplaatsen.
toelichtingMet de Camper door Schotland
Highlands & Islands

In de routegids 'Met de Camper door Schotland, neemt het schrijversechtpaar Mike en Loes Bisschops je mee op een schitterende reis per camper door de mooiste delen van Schotland, o.a. de Oostelijke en Westelijke Hooglanden, een prachtige kustroute in het westen en de eilanden van de Hebriden: Lewis, Harris en Skye.
Naast toeristische beschrijvingen is er veel aandacht voor praktische zaken als:
- Campings en camperplaatsen onderweg
- Eten en drinken
- Openingstijden en prijzen van musea, kerken, kloosters en kastelen
- De berijdbaarheid en kwaliteit van de wegen met een camper`

De 1600 km lange route in Schotland is in drie grote delen beschreven:
Deel 1:
van Jedburgh naar Blair Castle, met bezoeken aan Melrose Abbey, Abbotsford House, Edinburgh, de Kelpies en het Falkirk Wheel, plus Highland Games en een parade van de Atholl Highlanders.
Deel 2:
Van Blair Castle naar Fort Augustus, met Balmoral Castle, Whiskyroute in Speyside, Loch Ness en Urquhart Castle en de sluizen van Fort Augustus.
Deel 3:
door de Westelijke Hooglanden naar Lewis, Harris en Skye, met o.a. Eilean Donan Castle, Plockton, Inverewe Gardens, Callanish Standing Stones op Lewis, de heuvels en stranden van Harris, Old Man of Storr, Dunvegan Castle en Sligachan op Skye, en het Glenfinnan viaduct dat figureert in de Harry Potter films.

Met de CAMPER door Schotland
172 pagina's plus uitklapbaar omslag met routekaarten
ISBN 978-94-91856-15-0
Prijs € 17,95
Eerste druk mei 2019
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.