Met de Camper door Portugal

van Noord naar Zuid

Mike Bisschops

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Met de Camper door Portugal

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789491856143, geïllustreerd, 208 blz., October 2017
Formaat: 21.2 (h) x 15.1 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 452 gram.

Uitgever: Travelscript

serienaam/reeks: CamperRoutes in Europa

redactie: Loes Bisschops

beschrijving

CamperRoute door
PORTUGAL
Het groene Noorden, met Porto en de Douro
Kastelen, kerken en kloosters in Midden-Portugal
De stranden en de historie van de Algarve

In deze gids reis je mee met het auteursechtpaar Mike en Loes Bisschops, die met de camper door Portugal trokken, van Noord naar Zuid.
Met hun ruim 30 jaar ervaring in de reisjournalistiek, nemen ze je mee op een boeiende zwerftocht langs kastelen, kerken en kloosters in alle delen van het land. De geschiedenis van het katholieke Portugal, met zijn rijke en vaak oorlogszuchtige koningen, is overal tastbaar aanwezig.
In monumenten met een unieke Portugese bouwstijl, bedevaartkerken met rijk versierde bordessen en honderden meters hoge trappen, en in kastelen van uitzinnige proporties.

Ook de populaire steden Porto, Coimbra en Lissabon komen uitgebreid aan bod, evenals de mooie rotskusten en stranden van de Algarve.

Deze reisgids bevat 208 pagina’s met sfeervolle en praktische tekst, goede reisinformatie, recensies van campings en camperplaatsen en honderden fraaie en verhelderende illustraties.
Met behulp van routekaarten is een snelle oriëntatie op de te rijden routes mogelijk.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mike Bisschops is voormalig hoofdredacteur van ANWB reisbladen Op Pad en REIZEN Magazine. Tot zijn pensionering in 2007 heeft hij een aardig stuk van de wereld gezien en daar talloze artikelen over geschreven.
Sinds 2010 is hij met echtgenote Loes Bisschops veelvuldig onderweg met de camper in Europa. In eigen beheer geven ze een serie CamperRoutes uit die ze samen schrijven en redigeren.
inhoudsopgaveDeel 1: de geschiedenis van Portugal in een notendop: kunst, cultuur, eten en drinken.
Deel 2: De aanloop via Santiago de Compostela en de route door de Minho in het noorden, Portret van Porto en een rondje door de eijngebieden van de Douro.
Deel 3: Het religieuze hart van Portugal met Coïmbra, Batalha, Fatima en Tomar; de marmersteden van de Alentejo en de Costa de Lisboa, met een portret van Lissabon
Deel 4: Langs de Westkust van Sesimbra naar Cabo de São Vicente en een ontdekkingsreis langs de zuidkust van de Algarve; de thuisreis via Évora.
Deel 5: campings, camperplaatsen en praktische reisinformatie.
toelichtingMET DE CAMPER DOOR PORTUGAL
De complete reisroute van Noord- naar Zuid-Portugal

In de routegids 'Met de Camper door Portugal, neemt het schrijversechtpaar Mike en Loes Bisschops je mee op een schitterende reis per camper langs steden, natuurgebieden en de grote monumenten van Portugal. Naast toeristische beschrijvingen is er veel aandacht voor praktische zaken als:
* Campings en camperplaatsen onderweg
* Eten en drinken
* Openingstijden en prijzen van musea, kerken, kloosters en paleizen
* De berijdbaarheid en kwaliteit van de wegen met een camper`

De 2300 km lange route in Portugal is in drie grote delen beschreven:
1. NOORD-PORTUGAL
Via Braga en Guimarães naar Porto, een rondrit door het natuurgebied van de Alvão in het Noorden en door de wijngebieden van de Douro.
2. MIDDEN-PORTUGAL
Het natuurgebied van de Serra da Estrela, de historische en vooral religieuze driehoek Coimbra, Fatima en Tomar, het noordelijk deel van de Alentejo met bezoeken aan Elvas, Vila Viçosa en Évora en tenslotte de Costa de Lisboa, met Cascais, Belém en Sintra en natuurlijk de zonnige hoofdstad Lissabon.
3. ZUID-PORTUGAL, ALGARVE
De goudgele stranden, de spectaculaire rotspartijen in zee en natuurlijk de magische uiteinden van Europa: de kapen van São Vicente en Sagres. Maar ook het artistieke bergstadje Monchique.
De schrijvers en samenstellers van de serie CamperRoutes, Mike en Loes Bisschops, hebben meer dan 30 jaar ervaring met het maken en redigeren van toeristische producties. Beiden werkten vele jaren bij de ANWB als redacteur en hoofdredacteur van de Kampeer+Caravankampioen, Op Pad, REIZEN Magazine en de Kampioen.

Met de CAMPER door Portugal
208 pagina's plus uitklapbaar omslag met routekaarten
ISBN 978-94-91856-14-3
Prijs € 18,95
Eerste druk oktober 2017
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.