Met de camper door Italië

de grand tour naar Rome - Toscane & Umbrië

Mike Bisschops

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789491856129, geïllustreerd, 144 blz., April 2016
Formaat: 21.2 (h) x 15.0 (b) x 1.4 (d) cm. Gewicht: 325 gram.

Uitgever: Travelscript

serienaam/reeks: CamperRoutes in Europa

redactie: Loes Bisschops-Veldman

beschrijving

CamperRoutes
door Italië
Van Venetië naar
Rome, plus een mooie zigzagroute door Toscane & Umbrië

Deze praktische reisgids bevat informatie op maat voor een individuele reis naar de mooiste steden van Italië en door het onvergetelijke landschap van Toscane en Umbrië.

Het auteursechtpaar Mike en Loes Bisschops, met 30 jaar ervaring in de reisjournalistiek, neemt je mee op een boeiende zwerftocht langs dorpen en steden, kerken, kathedralen en renaissancepaleizen en door de heuvels en wijngebieden van Toscane en Umbrië.
Praktische zaken als ‘waar overnachten we en waar kunnen we lekker (en voordelig) eten?’ komen uitgebreid aan de orde.

Deze uitgave in de reeks CamperRoutes bevat één lange doorlopende route naar Rome en een onvergetelijke route door Toscane & Umbrië.

144 pagina’s
Sfeervolle en praktische tekst, goede reisinformatie, recensies van campings en camperplaatsen, met veel fraaie en verhelderende illustraties.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Mike Bisschops is voormalig hoofdredacteur van ANWB reisbladen Op Pad en REIZEN Magazine. Tot zijn pensionering in 2007 heeft hij een aardig stuk van de wereld gezien en daar talloze artikelen over geschreven.
Sinds 2010 is hij met echtgenote Loes Bisschops veelvuldig onderweg met de camper in Europa. In eigen beheer geven ze een serie CamperRoutes uit die ze samen schrijven en redigeren.
inhoudsopgaveDeel 1: Van Verona, via Venetië en de Adriatische kust naar San Marino en San Leo.
Deel 2: Naar Rome via de middeleeuwse stadjes van Umbrië.
Deel 3: Vanuit Rome via Orvieto door Umbrië, met een kort verblijf aan het Meer van Trasimeno. Vervolgens naar de wijnsteden Montepulciano en Montalcino in Toscane.
Deel 4: De hoogtepunten van Toscane: Siena, Florence, Volterra, Pisa, Lucca en meerder mooie tussenstops.
toelichtingGrand Tour naar Rome en rondreis Umbrië en Toscane>
Deze routegids beschrijft een lange reis vanuit Noord-Italië naar Rome, met op de terugweg een unieke zigzagroute langs de mooiste steden en gebieden van Umbrië en Toscane.
Met de informatie in deze gids zijn meerdere mooie reizen door Italië te maken. Wie niet zoveel tijd heeft, maar wel Rome wil bereiken, kan een snelle route vanuit Rome terug nemen met louter hoogtepunten, via Orvieto, Siena en Florence. De lange zigzagroute door Umbrië en Toscane is zo gekozen dat de mooiste gebieden worden doorkruist, met stops in de middeleeuwse steden in Umbrië en de belangrijkste kunststeden van Toscane. De totale route is bijna 1400 km lang en kan in een rustig tempo in 4 tot 6 weken worden afgelegd.
Elk hoofdstuk in de gids wordt voorafgegaan door een overzicht van de route, met vermelding van de hoogtepunten onderweg en de overnachtingsmogelijkheden op camperplaatsen en campings.

Maatwerk voor een boeiende camperreis
CamperRoutes worden letterlijk vanuit de camper geschreven. De auteurs, Mike en Loes Bisschops, hebben als toeristische redacteuren met jarenlange ervaring een scherp oog voor de details die een reis interessant en aangenaam kunnen maken.
De routes worden met zorg voorbereid en onderweg fijn geslepen tot perfect passend maatwerk voor camperaars die veel willen zien en beleven.

Kenmerken van CamperRoutes
Alle CamperRoutegidsen zijn voorzien van:
•Overzichtelijke routekaartjes
•Beschrijvingen van camperplaatsen en campings
•Praktische informatie voor onderweg, met aandacht voor eten en drinken
•Adressen en openingstijden en prijsindicaties van beschreven bezienswaardigheden
•GPS-codes van camperplaatsen en campings

Met de CAMPER door Italië telt 144 pagina’s met veel kleurenfoto’s en routekaartjes voor delen van de route. Het uitklapbare omslag is voorzien van een handige overzichtskaart.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.