Sociale big data

opkomst van de data-gedreven samenleving

Alex Pentland

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 24.00: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491845338, geïllustreerd, 304 blz., September 2014
Formaat: 21.1 (h) x 14.6 (b) x 2.0 (d) cm. Gewicht: 522 gram.

Uitgever: Maven Publishing

vertaald door: Ineke van den Elskamp

beschrijving

Of we nu Whatsappen, onze GPS gebruiken of gewoon bellen: we laten allemaal een continu spoor van digitale broodkruimels achter. Bij elkaar opgeteld levert dit een ongekende hoeveelheid informatie op over menselijk gedrag.
Sociale Big Data is het eerste boek dat verslag doet van hoe Big Data gebruikt wordt om ons gedrag nauwkeuriger te begrijpen en beïnvloeden. Alex Pentland, een pionier op dit gebied, laat zien hoe deze nieuwe kennis wordt toegepast op sociale netwerken, bedrijven en steden. Aan de hand van baanbrekend wetenschappelijk onderzoek geeft hij antwoord op vragen als: Hoe verspreiden ideeën zich binnen organisaties? Wat kun je doen om een stad creatiever te maken? en Hoe kunnen we onze collectieve intelligentie inzetten om maatschappelijke problemen op te lossen?
Met Sociale Big Data introduceert Pentland een van de belangrijkste ideeën die de eenentwintigste eeuw vorm zullen geven en signaleert hij een spannende trend: menselijk gedrag wordt steeds meer een exacte wetenschap.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alex Pentland is professor aan MIT en de big data-expert van het World Economic Forum. Hij is adviseur voor o.a. Google, Nissan en Motorola. Volgens Forbes is hij een van de meest invloedrijke data-wetenschappers ter wereld, en Time Magazine noemt hem een van de belangrijkste denkers van de 21e eeuw.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.