Hap slik weg

alles wat je eigenlijk niet wilde weten over je spijsvertering

Mary Roach

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hap slik weg

paperback/ gebrocheerd: € 19.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491845031, November 2013
Formaat: 20.0 (h) x 13.5 (b) x 2.4 (d) cm. Gewicht: 415 gram.

Uitgever: Maven Publishing

vertaald door: Henny Corver; Tracey Drost-Plegt; Pon Ruiter

beschrijving

'De immer geestige Mary Roach' - Sylvia Witteman
'Ik raad Mary Roach aan niemand aan, ik hou haar liever voor mezelf' - Jochem Myjer
'Een van de grappigste populair-wetenschappelijke schrijvers van dit moment' - Jan Jaap van der Wal
'Mary Roach schrijft de boeken die ik zelf ook had willen schrijven' - Joep van Deudekom

Kun je zoveel eten dat je maag uit elkaar barst? Kun je het overleven als je levend opgegeten wordt? Waarom verteert een maag zichzelf niet? Als speeksel vol zit met bacteriën, waarom likken dieren dan hun wonden? Waarom vinden we knapperig eten zo onweerstaanbaar lekker? Kun je doodgaan aan constipatie? En kunnen we hierover misschien iets van Elvis leren?

Bestsellerauteur Mary Roach neemt in Hap slik weg de lezer mee op een spannende, ranzige, hilarische en leerzame tocht door ons maag-darmkanaal. Ze gaat in gesprek met wetenschappers die onderzoeken of een maag kan ontploffen, bezoekt het laboratorium waar gezocht wordt naar het ultieme hondenbrokje en woont een onvergetelijke poeptransplantatie bij. Ze interviewt een gevangene over rectaal smokkelen (zoals van mobiele telefoons), legt uit hoe door zorgvuldig kauwen de nationale schuld verlaagd zou kunnen worden, en vertelt over de geschiedenis van het onderzoek naar de menselijke scheet.

Dit boek staat vol met creatieve woordspelingen, humor om van te schaterlachen, en verhelderende feiten. Hap slik weg is verplichte kost voor wie houdt van de inwendige mens en van merkwaardige wetenschap.

Eerder verschenen
Mary Roach is een van de meest succesvolle auteurs op het gebied van populaire non-fictie. Bij Maven Publishing verschenen eerder de boeken Ik ga naar Mars en neem mee... (over ruimtereizen) en Wip (over de relatie tussen seks en wetenschap). Van haar boeken werden wereldwijd al 2 miljoen exemplaren verkocht in 26 talen.

Inkijkexemplaar:

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.