De vrijheid van drinken

Rotterdamse kroegverhalen uit de vorige eeuw

Alek Dabrowski

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De vrijheid van drinken

paperback/ gebrocheerd: € 17.50

ISBN: 9789491835186, geïllustreerd, 120 blz., October 2020
Formaat: 22.0 (h) x 17.5 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 230 gram.

Uitgever: Studio Kers

illustrator: Gemma Plum

beschrijving

“Vroeger was niet alles beter, maar er werd wel minder moeilijk gedaan”, zomaar één van de vele typisch Rotterdamse waarnemingen in deze kroniek van het kroegleven.

Alek Dabrowski (1965), opgegroeid op Zuid, gaat in dit door Gemma Plum geïllustreerde boek op kroegentocht. Hij neemt je mee van de eerste tenten waar hij als schuchtere tiener kwam, zoals De Chillup en De Blokhut, tot aan de bekende, drukbezochte kroegen van Rotterdam, denk aan De Consul, De Oude Sluis, Café Timmer en Plan C. Hij deed ook minder vanzelfsprekende plekken aan: Double Diamond, Café Pleij, Rex en De Seen om er een paar te noemen.

Ga mee met Alek op kroegentocht en herbeleef je wildste avonden.

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Alek Dabrowski (1965) is een literaire duizendpoot: boekverkoper, blogger, recensent en interviewer. Hij werkt voor festivals, bibliotheken en literaire tijdschriften. Alek is Rotterdammer en liefhebber van cafés.

Gemma Plum (1975) werkt als ontwerper en illustrator en is gefascineerd door de zeggingskracht van beeld. In 2016 rondde zij dé opleiding op dit terrein, Master Graphic Narrative in Brussel, cum laude af.
toelichtingUit de inhoud: "Alle cafés waar ik kwam dank ik voor hun gastvrijheid. De ene gelegenheid bezocht ik eenmalig. In andere kroegen kwam ik in een bepaalde periode bijna wekelijks. De volgende cafés spelen een rol in minstens één van de verhalen: De Academiebar, De Blokhut, De Boezembrug, De Chillup, De Consul, de Double Diamond, Locus Publicus, De Oude Sluis, Het Oude Tramhuis, Plan C., Pleij, De Pui, ’t Schaapje, De Seen, De Stulp, Café Timmer, Rex, Van Kampen en de Wit, ’t Vinkje en Voorheen Lijn Twee."
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.