Kinderen die de wereld hebben veranderd

Peter de Ruiter

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Kinderen die de wereld hebben veranderd

paperback/ gebrocheerd: € 17.95

ISBN: 9789491833182, geïllustreerd, November 2014
Formaat: 24.1 (h) x 15.9 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 634 gram.

Uitgever: Pixel Perfect Publications

redactie: Floris van Straaten; Els Kloek

beschrijving

Kinderen die de wereld hebben veranderd

Wat is de overeenkomst tussen Malala en Anne Frank? Ze hebben beiden de ogen van de wereld geopend. Ze hebben ons gewezen op het onrecht dat hun en andere kinderen wordt
aangedaan. Malala is doelbewust ten strijde getrokken voor haar recht op onderwijs. Anne Frank is ongewild een symbool geworden van het effect dat oorlog heeft op het leven van
kinderen. Het boek 'Kinderen die de wereld hebben veranderd' beschrijft twintig kinderen die de aandacht hebben gevestigd op ernstige problemen in onze maatschappij en die een bijdrage hebben geleverd aan de oplossing. Als kind hebben ze onze wereld een klein beetje ten goede gekeerd.

Kinderen als Iqbal Masih, Andrew Adansi, Ishmael Beah en Nujood Ali hebben hun stem laten horen over kinderarbeid, discriminatie, kindhuwelijken, armoede, uitsluiting van onderwijs, oorlog, ziekten en hongersnood. Ze zijn gehoord, ondanks of misschien juist dankzij hun jonge leeftijd. Kim Phuc, Ruby Bridges, Nkosi Johnson en Helen Keller hebben zich niet in hun lot geschikt en de strijd aangebonden. Andere kinderen en volwassenen putten inspiratie uit hun doorzettingsvermogen.

Wie zijn deze kinderen? Wat hebben ze gedaan, waarom en wat heeft hen geïnspireerd? Wat is het effect van hun daden en wat moet er nog worden gedaan? Kinderen die de wereld hebben veranderd geeft de kinderen een stem. Hun verhalen stellen een voorbeeld en tonen aan: verandering is wel degelijk mogelijk, het heeft zin om op te staan tegen onrecht - of je nu kind bent of volwassene. Dat is de les die we van hen kunnen leren.

'Kinderen die de wereld hebben veranderd' verschijnt 20 november 2014, de 25-ste verjaardag van het VN Kinderrechtenverdrag.

Inkijkexemplaar:

Meer teksten en voorbeelden:

over de schrijver(s)Het boek is geschreven door historici als Els Kloek en David Barnouw en journalisten en buitenlandcorrespondenten als Floris van Straaten (NRC), Judith Spiegel, Floor Boon, Joeri Boom, Diederik van Hoogstraten, Pauline Bax, Frank Kuin en vele anderen. Zij hebben de kinderen opgezocht in de landen waar ze wonen, zijn naar hun geboorteplaats gereisd en hebben geput uit hun rijke kennis van het onderwerp.
  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.