Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?

stiefplan, tips en tools voor het samengestelde gezin

Corrie Haverkort; Marlijn Kooistra-Popelier; Aleide Hendrikse-Voogt

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Hoe maak je een succes van je nieuwe gezin?

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491806995, March 2016
Formaat: 24.1 (h) x 17.3 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 683 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

beschrijving

Een succes maken van een samengesteld gezin is een behoorlijke opgave. Dat blijkt wel uit deze cijfers: 60 procent gaat wéér uit elkaar. Tegenwoordig stellen ouders die gaan scheiden een ouderschapsplan op waarin afspraken gemaakt worden over de opvoeding en verzorging van de kinde¬ren. Waarom zou je niet een soortgelijk plan maken als je een relatie begint (of hebt) met iemand die al kinderen heeft?
Vaak zijn de relaties in een nieuw gezin ingewikkeld en spelen er verschillende lo¬yaliteiten (bijvoorbeeld t.o.v. je (ex-)partner, je biologische en stiefkinderen). Naast emotionele spanningen komen er ook praktische problemen om de hoek kijken: Hoe voeden we op? Wie corrigeert de kinderen? Hoe vieren we de verjaardagen? En hoe gaan we om met de ex-partner?

De schrijfsters van dit boek hebben daarom een Stiefouderschapsplan - kortweg Stiefplan - ontwikkeld. Aan de hand van 10 eenvoudige stappen breng je jouw sa¬mengestelde gezin in kaart en leg je afspraken en wensen voor jouw gezin vast. Met het Stiefplan vergroot je de kans dat jullie nieuwe gezin wel zal slagen!

Over de kenmerken en valkuilen van een samengesteld gezin lees je in deel 1 van dit boek. Aan de hand van herkenbare voorbeeldsituaties krijg je tips en adviezen voor een succesvol samengesteld gezin. In deel 2 vind je het Stiefplan met vragen die jou en je partner aan het denken zetten over jullie gezin en hoe je zaken (beter) wilt organiseren en regelen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.