De leraar in beeld

handboek beeldbegeleiding in het onderwijs

Marijke Bouwhuis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De leraar in beeld

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491806940, geïllustreerd, September 2016 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Pica

NB: Er zijn meer uitvoeringen van dit boek.

beschrijving

Goed onderwijs is een samenspel van veel verschillende factoren en handelingen die voor een groot deel onbewust zijn. Door gerichte beeldopnames te maken en deze op de juiste manier te bestuderen, krijg je inzicht in het samenspel tussen leraar en groep. Je ervaart bijvoorbeeld welk effect lichaamshouding, mimiek en gedrag van de leraar kunnen hebben, én hoe je dit gedrag kunt bijsturen.

Tegenwoordig is het verkrijgen van waardevol beeldmateriaal redelijk eenvoudig; een opname is in een handomdraai gemaakt, bekeken en doorgestuurd. Dit gemak opent een wereld van nieuwe mogelijkheden voor iedereen die werkzaam is in het onderwijs. De leraar in beeld beschrijft de meest effectieve methoden om beeldcoaching toe te passen in de dagelijkse onderwijspraktijk.

Dit boek is in eerste instantie gericht op onderwijsbegeleiders, maar kan ook andere professionals - waaronder (aankomende) leraren - ondersteunen bij:
- intervisie en collegiale consultatie;
- teamontwikkeling;
- zelfreflectie;
- het begeleiden van leerlingen.

Ook leerlingen zelf kunnen veel leren van het maken en analyseren van opnames. Werken met beeld kent talloze toepassingen; laat je door dit praktische handboek inspireren en kies de manier die bij jou past.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Vergelijkbare uitvoeringen van dit boek:

De leraar in beeld

paperback/ gebrocheerd: € 21.95

Meer boekennieuws op Facebook.