Wijzer in onderwijsbehoeften

effectieve gesprekken met leerlingen in het basisonderwijs

Nicole Gabriël; Selma Huitema

Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
 
Wijzer in onderwijsbehoeften

postkaart(en): € 23.50: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491806698, geïllustreerd, October 2015
Formaat: 22.3 (h) x 14.7 (b) x 2.2 (d) cm. Gewicht: 346 gram.

Uitgever: Pica

illustrator: Marieke Tiel

beschrijving

Deze Wijzer is bedoeld voor leerkrachten die de onderwijsbehoeften van leerlingen samen met hen willen ontdekken om daar hun aanpak op af te stemmen.

Door het gebruik van deze Wijzer kun je op een gestructureerde en effectieve manier, op een handelingsgerichte en oplossingsgerichte wijze in gesprek gaan met individuele leerlingen. De gewenste situatie (een klein en kort doel) wordt als uitgangspunt genomen. Door het stellen van kindvragen wordt gezocht naar oplossingen richting het einddoel. In het gesprek ligt de nadruk op waar het kind goed in is, wat al goed gaat binnen een lastige situatie en wat het kind nodig heeft om zich verder te ontwikkelen.

Het doel van Wijzer in Onderwijsbehoeften is het ontdekken van onderwijsbehoeften (op het terrein van gedrag en werkhouding) van een leerling aan de hand van een gericht gesprek. De Wijzer kan gebruikt worden door leerkrachten (en intern begeleiders) die werken met kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar. De Wijzer is geschreven als een inspiratiebron waar je uit kunt putten bij het voeren van kindgesprekken.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.