Leer kinderen omgaan met verandering, stress en angst

een vrolijk en positief activiteitenboek

Deborah M. Plummer

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Leer kinderen omgaan met verandering, stress en angst

paperback/ gebrocheerd: € 15.95

ISBN: 9789491806483, geïllustreerd, December 2014
Formaat: 29.8 (h) x 21.2 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 442 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

illustrator: Alice Harper

vertaald door: Rob de Ridder

beschrijving

Kinderen die moeite hebben met veranderingen, regelmatig stress ervaren of angsten hebben, kunnen vaak wel wat hulp gebruiken bij het omgaan met hun emoties. In dit vrolijke en creatieve boek worden theoretische achtergronden gecombineerd met een rijkdom aan activiteiten die kunnen helpen bij het opbouwen van zelfvertrouwen en veerkracht.

In het eerste deel wordt uitgelegd hoe emoties werken en waarom we ons op een bepaalde manier gedragen. Er wordt onder andere gewerkt met verbeeldingskracht voor het maken van positieve keuzes. Daarna volgen activiteiten die zowel individueel als in groepen kunnen worden uitgevoerd. Kinderen worden aangemoedigd om naar zichzelf en anderen te kijken en na te denken over wat ze voelen en wat ze zouden willen bereiken. Diverse activiteitenbladen kunnen meerdere keren gebruikt worden, doordat ze als download (zie onder) beschikbaar zijn.

De activiteiten zijn geschikt voor kinderen van ongeveer 7-11 jaar, maar de werkvormen kunnen worden aangepast voor zowel jongere als oudere kinderen

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.