Wat echt werkt

27 evidence based strategieën voor het onderwijs

David Mitchell

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 39.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491806476, January 2015
Formaat: 29.7 (h) x 21.0 (b) x 1.9 (d) cm. Gewicht: 1246 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

vertaald door: Rob de Ridder; Annebeth Heldring

beschrijving

De hedendaagse leraar heeft effectieve ondersteuning nodig om het lesgeven in de klas te optimaliseren. Wat écht werkt biedt de leraar 27 evidence based strategieën, die direct in de praktijk kunnen worden toegepast.

Deze uitgave is een bron van onschatbare waarde voor onderwijsprofessionals die niet de tijd of mogelijkheid hebben om zich zware theoretische kost eigen te maken, maar die er wel verzekerd van willen zijn dat hun werkwijzen en strategieën actueel en effectief zijn. Van de vele beschikbare strategieën zijn er 27 geselecteerd die bewezen bijdragen aan beter onderwijzen en beter leren door álle leerlingen zowel op academisch als sociaal gebied.

Van elk van deze strategieën wordt in dit boek een definitie gegeven, de theoretische basis en het achterliggende idee worden besproken, er volgen praktijkvoorbeelden, het wetenschappelijke onderzoek ernaar wordt toegelicht, en bovendien worden waar nodig nadelen en valkuilen aangegeven. Tot slot volgen er een algehele conclusie en tips voor verder lezen.

Wat écht werkt is een essentieel werk voor onder anderen pabo-studenten, master SEN-studenten, leraren, lerarenopleiders, (school)psychologen, zorgcoördinatoren en intern begeleiders.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.