Oplossingsgerichte therapie met kinderen en jongeren

Matthew Selekman

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Oplossingsgerichte therapie met kinderen en jongeren

paperback/ gebrocheerd: € 24.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491806438, geïllustreerd, 312 blz., March 2015 UITVERKOCHT!

Uitgever: Uitgeverij Pica

vertaald door: Rob de Ridder

beschrijving

In dit boek presenteert Matthew Selekman de nieuwste inzichten voor oplossingsgerichte behandeling van kinderen en jongeren met emotionele en gedragsproblemen.

Mede met gebruikmaking van de beste elementen van meer traditionele therapieën, komt Selekman tot creatieve toepassingen van gesprekstechnieken, kunstvormen, vertel- en speltechnieken en positieve psychologie. Hierbij zoekt hij wegen om spontaniteit en plezier terug te brengen en nieuwe mogelijkheden aan te boren. Daarbij wordt altijd uitgegaan van de kracht van het kind of de jongere.

Ook komen in dit boek vaardigheden voor ouders aan de orde, is er aandacht voor samenwerking met school en kinderartsen, en praktische suggesties om vastzittende patronen te doorbreken. Doelgroep: kindercoaches, kinder- en jeugdpsychologen, orthopedagogen, schoolpsychologen, vertrouwensartsen en andere jeugdhulpverleners.

Matthew Selekman is familietherapeut en mededirecteur van Partners for Collaborative Solutions. Hij is gespecialiseerd in de behandeling van kinderen en jongeren met o.a. opstandig en storend gedrag (thuis en op school), emotieregulatie- en verslavingsproblematiek.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.