Je kunt het!

ondersteun hoogbegaafde kinderen die faalangstig zijn thuis of in de klas

Jessica van der Spek

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 12.95

ISBN: 9789491806261, geïllustreerd, 96 blz., March 2014
Formaat: 21.1 (h) x 16.7 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 149 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

beschrijving

Meer dan 20.000 kinderen in de leeftijd van 8-12 jaar zijn hoogbegaafd. Naast het feit dat deze kinderen allerlei kenmerken hebben als nieuwsgierigheid, snelle taalontwikkeling, goed geheugen, veel interesses en een sterk doorzettingsvermogen, zijn ze vaak ook perfectionistisch. En het is dit perfectionisme dat veelvuldig tot faalangst leidt.

Over hoogbegaafdheid is al veel geschreven, evenals over faalangst. De combinatie echter, heeft nooit veel aandacht gekregen. De oorzaak en aanpak van de faalangst ligt bij deze kinderen net even anders dan bij gemiddeld begaafde kinderen. Daarom heeft Jessica van der Spek onderzoek gedaan, onder supervisie van het Centrum voor Begaafdheidsonderzoek van de Radboud Universiteit en de European Council of High Ability naar deze combinatie. Dit heeft geleid tot twee uitgaven: een voor de ouders, leerkrachten, orthopedagogen en psychologen en een voor de kinderen zelf.

In Je kunt het! - een duidelijk, compact en positief boek - wordt een theoretisch kader geschetst voor de volwassenen rond het kind: wat is hoogbegaafdheid, wat is faalangst, hoe ontstaat faalangst bij hoogbegaafde kinderen en wat kun je thuis en op school doen om te helpen?

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.