De geweldige 5-puntsschaal

ondersteun kinderen en jongeren in het sociale verkeer en met hun emoties

K.D. Buron; Mike Curtis

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De geweldige 5-puntsschaal

paperback/ gebrocheerd: € 19.95: GRATIS verzending! (NL)

ISBN: 9789491806230, geïllustreerd, 90 blz., March 2014
Formaat: 29.8 (h) x 21.3 (b) x 0.9 (d) cm. Gewicht: 414 gram.

Uitgever: Uitgeverij Pica

illustrator: Ruud Bijman

vertaald door: Titia Ram

beschrijving

De geweldige 5-puntsschaal werd in 2003 al door Buron en Curtis ontwikkeld, om kinderen en jongeren te helpen hun emoties bij en reacties op allerlei gebeurtenissen beter te begrijpen, en uiteindelijk hun respons zelf te reguleren. De schaal, die inmiddels zijn waarde ruimschoots heeft bewezen, kan worden gebruikt als monitor voor obsessie, spanning, angst, woede enzovoort, maar ook om aan te geven wanneer welke sociale codes toegepast moeten worden, bijvoorbeeld als het gaat om het aanraken van anderen. De schaal kan ook worden ingezet bij het leren reguleren van bijvoorbeeld het stemvolume.

Kinderen en jongeren leren met deze schaal hoe ze verschillende stadia van hun gevoel, gedrag en reacties kunnen herkennen en wat ze kunnen doen om zichzelf te kalmeren, de sociale regel toe te passen, wanneer hulp te vragen enzovoort.
Deze geactualiseerde versie (die nu voor het eerst in het Nederlands verschijnt) bevat, buiten de 14 originele schalen en scenario's, een uitbreiding met toepassingen voor jongere kinderen en personen met kenmerken van meer klassiek autisme, en ook nieuwe schaal-ideeën. Daarnaast bevat deze editie speciaal voor leerkrachten uitleg over het doelen stellen aan de hand van de 5-puntsschaal.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.