Liefde in Lissabon

Chris Huinder

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789491773846, July 2018
Formaat: 21.5 (h) x 14.1 (b) x 1.8 (d) cm. Gewicht: 288 gram.

Uitgever: Palmslag

beschrijving

De reislustige Sophie wordt in Portugal verliefd op de gids Tauro. Ze krijgt een jongen die ze Érico noemt. De vader ontkent dat Érico zijn zoon is. Vanwege haar vroege en mysterieuze dood wil Érico alles weten. Samen met zijn halfzus Annie gaat hij op onderzoek uit. Enkele jaren na de dood van Sophie interviewt een bevriende student enkele familieleden en vrienden.

Twintig jaar later krijgt een professionele journalist toegang tot brieven van Tauro en een geheim dagboek van Sophie. Hij dringt diep door in de werelden van Sophie, Tauro, Érico en Annie. Een afschuwelijke waarheid komt aan het licht.

Chris Huinder (Jakarta, 1950) studeerde politicologie en kunstgeschiedenis. Hij werkte onder meer als journalist in Portugal, fractiemedewerker in de Tweede Kamer, sociaalwetenschappelijk onderzoeker en bestuurssecretaris van een multicultureel kenniscentrum. Bij Palmslag publiceerde hij in 2016 de verhalenbundel 'Stenen in het hoofd' en een heruitgave van zijn debuutroman 'De verloren jaren van Martin McGrew'. In 2017 verscheen bij Palmslag 'De wimpers van Franco', zijn tweede bundel met korte verhalen.

Meer teksten en voorbeelden:

recensie citaat"Een indrukwekkend verhaal met een geweldige uitsmijter; een intensieve zoektocht naar de dramatische gebeurtenissen tijdens de jeugdjaren van de hoofdpersoon." - Joep Dohmen (filosoof, publicist en hoogleraar ethiek) over 'De verloren jaren van Martin McGrew'recensie citaatDe lezer wordt uitgenodigd eens te kijken naar wat hij zelf onder zijn schedel heeft. Een uitstekend en fantasierijk geschreven, boeiende verhalenbundel." - NBD Biblion over 'Stenen in het hoofd'

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.