Valse hoop

een dodelijke farmaceutische connectie

Peter J.L.M. Bernink

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789491773761, November 2017
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 2.3 (d) cm. Gewicht: 460 gram.

Uitgever: Palmslag

beschrijving

De hele neurologische wereld kijkt uit naar Myracen, een nieuw geneesmiddel tegen multiple sclerose. Neuroloog en onderzoeker Koch ontdekt dat het geneesmiddel echter een afschuwelijke bijwerking heeft: bloedkanker. De farmaceutische connectie houdt dit tegen elke prijs stil en onderzoeksgegevens worden gemanipuleerd.

Koch vormt met zijn nieuwsgierigheid een enorme bedreiging voor Myracen. Als hij met zijn gezin een weekend in het vakantiehuis doorbrengt, wordt er brand gesticht, waarbij zijn vrouw en twee dochtertjes omkomen. Maar ondanks dat er nog meer slachtoffers vallen, blijft Koch vastberaden om degenen die hem en anderen zoveel leed aan hebben gedaan te ontmaskeren.

Rechercheur Popma wordt op de zaak gezet. Als ook hij steeds meer te weten komt over Myracen wordt de zaak nog groter en angstaanjagender. De hoop op genezing blijkt valse hoop.

Peter J.L.M.Bernink (1944) werd geboren in Enschede. Na zijn studie geneeskunde in Amsterdam vertrok hij naar Groningen om te promoveren en cardioloog te worden. Met groot genoegen werkte hij bijna dertig jaar in het Martiniziekenhuis in Groningen. In 2014 debuteerde hij met de thriller 'Geen Weg Terug', die in 2016 als heruitgave bij Palmslag verscheen. Ook zijn daaropvolgende thrillers 'Valse Hoop', 'Kwade Vrienden' en 'Het Icoon' zijn gepubliceerd door Palmslag.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.