De tropenjaren van de lintworm

Over een burn-out en jezelf verliezen

Josine van Boxmeer

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 16.95

ISBN: 9789491773723, November 2017
Formaat: 22.0 (h) x 14.5 (b) x 1.7 (d) cm. Gewicht: 243 gram.

Uitgever: Palmslag

beschrijving

"Het was hoogzomer. In een stad als Amsterdam werden wel zeshonderd feestjes gedurende het seizoen gevierd. Ik wilde alles, maar kon niets meer. Burn-out."

Josine is zesentwintig jaar wanneer ze, bruisend van levenslust, overvallen wordt door slaapproblemen. Van alles top raakt ze volledig op. Josine schrijft in verhalende vorm een essay over de eerste twee en een half jaar van de burn-out. Over het ontstaan en het verloop en over dit steeds vaker voorkomende ziektebeeld in de maatschappij. Ze beschrijft haar eigen denkbeelden, waarmee ze ons allemaal een spiegel voorhoudt.

Ze schrijft kritisch over de zorg die ze kreeg, of misschien vaker nog: niet voldoende kreeg. En ze deelt wat zij zelf ontdekte wat helpend was. Over ademhalen, over helpende gedachten, over Hygge en over de kunst van het ontspannen die zij leerde van haar kat.

Josine van Boxmeer (1987) is logopedist, datingcoach, en een watersport- en theaterliefhebster uit Eindhoven. Na haar studie volgt zij lessen Letterkunde. In 2014 raakte ze burn-out. Beschouwend, analytisch, kritisch en met humor creëert zij haar verhalen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.