De Judajaagster

Janneke Heimweg

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
De Judajaagster

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789491773617, April 2017
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.6 (d) cm. Gewicht: 247 gram.

Uitgever: Palmslag

beschrijving

Aan het succesvolle studentenleven van de Groningse Juul Samplonius komt abrupt een einde als ze thuiskomt van haar afstudeerstage in de synagoge van Barcelona. Eerder nog was ze vastbesloten uit te zoeken wat het eeuwenoude mozaïek dat ze daar vond te maken heeft met vroegere familieruzies; terug in Groningen is er alleen het heden waarin ze moet zien te overleven.

Een opeenstapeling van bizarre gebeurtenissen volgt, waarin prostitutie een sleutelrol speelt en Juul ook nog eens een dierbare verliest. Ondertussen raakt ze steeds meer verwikkeld in de Gronings-Joodse geschiedenis en haalt ze onbedoeld een duister oorlogsschandaal naar de oppervlakte. Als blijkt dat haar geliefde synagoge in groot gevaar is, doet Juul er alles aan om een ramp te voorkomen.

'De Judajaagster' is een hedendaagse thriller gebaseerd op een historische gebeurtenis. Religie en vrouwenemancipatie smelten samen tot een ware pageturner.

Auteur Janneke Heimweg (1979) is (gast)blogger en redacteur bij het Groningse radioprogramma 'Glasnost' (OOG). Sinds 2012 zijn negen korte verhalen van haar gepubliceerd in verhalenbundels, twee daarvan wonnen een prijs. Ook schrijft ze boekrecensies en draagt haar columns voor tijdens literaire avonden. 'De Judajaagster' is haar debuut.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.