Kwade vrienden

een gevaarlijke combinatie

Peter J.L.M. Bernink

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Kwade vrienden

paperback/ gebrocheerd: € 18.95

ISBN: 9789491773488, 300 blz., June 2016
Formaat: 21.7 (h) x 14.3 (b) x 2.8 (d) cm. Gewicht: 436 gram.

Uitgever: Palmslag

beschrijving

Karel van Gent en Thijs Glastra zijn jeugdvrienden. Als Karel ontdekt dat Thijs zijn broertje Willem pest, maakt Karel een eind aan de vriendschap. Het pesten neemt daarna echter zulke kwaadaardige vormen aan dat Willem nog meer één uitweg ziet: hij pleegt zelfmoord. De familie Glastra vertrekt uit het Noorden. Karel gaat studeren in het Westen.

Vele jaren later komen beiden, inmiddels volwassen mannen, elkaar weer tegen in Groningen. Nu is Karel het doelwit. Een getuige ziet dat Karel van Gent inslaat op Thijs Glastra inslaat terwijl hij op de grond ligt. Van Gent wordt gearresteerd en veroordeeld. Maar is alles wat het lijkt? Van Gent gaat in hoger beroep, mede omdat de minderjarige getuige niet vertrouwd wordt. Ook hoofdinspecteur Kuitert twijfelt. Oud-hoofdinspecteur Popma wordt om raad gevraagd.

In het spannende Kwade vrienden schuilt een confronterend verhaal waar we allemaal voor vrezen in vriendschappen: leven als vrienden en rekenen als vijanden.

Peter J.L.M.Bernink (1944) werd geboren in Enschede. Na zijn studie geneeskunde in Amsterdam vertrok hij naar Groningen om te promoveren en cardioloog te worden. Met groot genoegen werkte hij bijna dertig jaar in het Martiniziekenhuis. Vervolgens ging hij aan de slag met het opzetten van een Zelfstandig Behandel Centrum. Kwade vrienden is alweer zijn derde thriller. Eerder verschenen van zijn hand Geen weg terug (in 2016 als heruitgave bij Palmslag gepubliceerd) en Valse hoop (2015).

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.