Om niet te vergeten

Cecile Clappers

 
 

paperback/ gebrocheerd: € 12.50

ISBN: 9789491773365, geïllustreerd, 60 blz., October 2015
Formaat: 20.3 (h) x 12.7 (b) x 0.7 (d) cm. Gewicht: 83 gram.

Uitgever: Palmslag VOF

illustrator: Marijke Klompmaker

beschrijving

Om niet te vergeten is voor Cecile Clappers een verzameling van inspirerende momenten uit het dagelijks leven. In korte teksten en gedachten geeft ze leven, liefde, vriendschap, tijd en afscheid een plek. Opdat ze niet vergeten worden door haarzelf en door de lezer.

In 2010 verscheen Cecile's eerste boek Cezieltjes bij Uitgeverij Palmslag. In Om niet te vergeten maken de 'Cezieltjes' deels plaats voor nieuwe verhaallijnen en vormen.

Het zijn de korte teksten en woorden in beide boeken die de schrijfstijl van Cecile Clappers zo goed typeren. In haar verhalen streeft ze ernaar te schrijven in wat zij noemt 'pure taal': taal waarbij in heldere en simpele woorden een verhaal wordt verteld met daarin een kleine kern die - hopelijk - een glimlach ontlokt bij de lezer.

Tijdens een schrijfopdracht voor haar opleiding Kindertherapie in 2006 ontdekte Cecile Clappers (1976) haar passie voor het schrijven van korte, bondige verhalen. Ze ontwikkelde daarin een eigen vertelvorm die ze, met verwijzing naar haar eigen naam, Cezieltjes is gaan noemen.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.