Gelukkig ontzet

  Tip: stuur dit boek door naar iemand anders! 
Gelukkig ontzet

paperback/ gebrocheerd: € 10.00

ISBN: 9789491773303, geïllustreerd, 140 blz., February 2015
Formaat: 21.5 (h) x 14.0 (b) x 1.5 (d) cm. Gewicht: 219 gram.

Uitgever: Palmslag VOF

redactie: Stefanie Liebreks; Maurice van Dijk

beschrijving

Ieder jaar viert de stad Groningen op 28 augustus Groningens Ontzet om te herdenken dat de stad in 1672 standhield in de bezetting door 'Bommen Berend', de bisschop van Mu¨nster. Inmiddels is de feestdag ook het vieren van de vrijheid - de 'ontzetting' - in het algemeen gaan betekenen. Maar hoe ervaren Stadjers die dag eigenlijk? En zijn ze zelf wel eens 'gelukkig ontzet'?

Op de 'Achtentwintigsten' in 2014 opende Uitgeverij Palmslag een schrijfwedstrijd waarmee ze schrijfliefhebbers opriep een gedicht of verhaal in te sturen dat inspeelt op het Groningens Ontzet. Het mocht echter ook gaan over een persoonlijk gelukkig ontzet, na verlossing van een eigen Bommen Berend. Uit alle hoeken van het land bleek dit onderwerp prachtige verhalen en gedichten op te leveren.

In deze bundel zijn de beste inzendingen verzameld: twaalf verhalen en acht gedichten. Daarnaast zijn er bijdragen opgenomen van bekende (Groninger) schrijvers, zoals Auke Hulst, Fieke Gosselaar, Rita Spijker en Jean Pierre Rawie. Vijf Groninger fotografen maken Gelukkig Ontzet tot slot compleet met treffende foto's van de stad.

  1. Leg in mijn winkelwagen!

Meer boekennieuws op Facebook.